Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ το πρόβλημα... Πλατφόρμα Webex: Η Cisco αναλαμβάνει την ευθύνη για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Τεχνικό σφάλμα σε ένα από τα data center της πολυεθνικής εταιρείας στο Λονδίνο - Σε εξέλιξη έρευνες για να μην επαναληφθεί Σε τεχνικό σφάλμ...





Τεχνικό σφάλμα σε ένα από τα data center της πολυεθνικής εταιρείας στο Λονδίνο - Σε εξέλιξη έρευνες για να μην επαναληφθεί

Σε τεχνικό σφάλμα ενός απ’ τα data center της Cisco στο Λονδίνο οφείλονται οι σημερινές δυσκολίες στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας έλεγε στο protothema.gr ότι το τεχνικό σφάλμα προκάλεσε πρόβλημα όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους δέκτες των υπηρεσιών της πλατφόρμας webex στην ευρύτερη περιοχή EMEAR, δηλαδή Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία. Ένας από αυτούς ήταν και το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της εταιρείας, η πρώτη περίοδος που υπήρξαν προβλήματα είτε αστοχίας εισόδου στην πλατφόρμα είτε μεγάλων καθυστερήσεων ξεκίνησε στις 9.43 ώρα Ελλάδος και διήρκεσε ως τις 10.27, όταν και οι τεχνικοί της εταιρείας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το ίδιο ωστόσο επαναλήφθηκε στις 12.12 ως τις 12.28 ώρα Ελλάδος.

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία). Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος» τονίζει σε επίσημη δήλωσή της η πολυεθνική εταιρεία.

Κύκλοι της μάλιστα έλεγαν στο protothema.gr ότι είναι σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαγνωστικές διαδικασίες στα συστήματα, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη του προβλήματος. Διαβεβαίωναν, δε, ότι οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι τέτοιες που μπορούν εκατομμύρια άνθρωποι να κάνουν παράλληλη χρήση των υπηρεσιών της.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες της πλατφόρμας Webex αποτελεί δωρεά της Cisco προς το υπουργείο Παιδείας.

Τι έλεγε νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν νωρίτερα τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.