Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραδοχή και τρόμος Τούρκων: «Τα Ελληνικά Rafale ανώτερα από τα τουρκικά F-16... Θα μας εξαφανίσουν...»

   Το πραδέχονται πλέον Τούρκοι αναλυτές πως τα Ελληνικά Rafale θα έχουν την απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Τι αναφέρουν: &...

  



Το πραδέχονται πλέον Τούρκοι αναλυτές πως τα Ελληνικά Rafale θα έχουν την απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Τι αναφέρουν:


''Τα Rafale είναι δυστυχώς ανώτερα από τα τουρκικά F-16 μας. Το ραντάρ Aesa είναι καλύτερο στην εμβέλεια και την ταχύτητα λόγω του διπλού κινητήρα του και οι πύραυλοι Meteor που χρησιμοποιεί είναι σημαντικά καλύτεροι από τους πυραύλους AIM-120 Amraam.''

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι στέκονται και στις δυνατότες που δίνει στην Ελλάδα το F-35 το οποίο χαρακτηρίζεται ''θανατηφόρο στελθ αεροσκάφος με πολύ ισχυρά ηλεκτρονικά συστήματα.''

''Εάν δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα F-35 ή να βρούμε μεγάλο αριθμό ικανών αεροσκαφών, όπως το Eurofighter Typhoon / F-15X, η αεροπορική μας υπεροχή θα εξαφανιστεί στο Αιγαίο τη δεκαετία του 2030'', τονίζουν οι Τούρκοι.

Με λίγα λόγια, όπως σσας έχει αναφέρει και το Πενταπόσταγμα, η προσθήκη των Rafale αλλάζει άρδην τα δεδομένα υπέρ της Ελληνικής ΠΑ, όπου μαζί με τα F-16 και τα Mirage θα έχουμε την απόλυτη υπεροχή σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο!

To Rafale θα μπορεί να εκτελεί αποστολές ΤΑΥΝΕ με πολύ μεγαλύτερη τακτική ευελιξία, δεδομένου ότι δύναται πέραν του ενός πυραύλου Exocet να φέρει ταυτοχρόνως 4-6 πυραύλους αέρος-αέρος και ως αεροσκάφος “Swing Role”, να εκτελεί και αναχαίτιση.

Η Ελλάδα θα πάρει και τις γαλλικές υπερ-βόμβες Hammer, οι οποίες θα ''φορτωθούν'' στο μαχητικό. Πρόκειται για τις βόμβες με τις οποίες τα γαλλικά Rafale διέλυσαν στις 5 Ιουλίου την τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη.

Η βασική έκδοση των γαλλικών βομβών είναι στα 250 κιλά ενώ καθοδηγείται με GPS. Yπάρχουν επίσης βόμβες των 125 κιλών, των 500 κιλών και του ενός τόνου. Η ΠΑ όμως δεν θα έχει μόνο αυτό το ''δωράκι''.

Θα παραλάβει και τους εκπληκτικούς Meteor, που δίνουν δυνατότητα πλήγματος σε απίστευτα μεγάλες αποστάσεις, κάνοντας έτσι τα εχθρικά ιπτάμενα radar αλλά και τα KC-135R υποψήφιους για γρήγορη “αποχώρηση” από ένα θερμό Αιγαίο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.