Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑΒΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Η Γαλλία θέλει να προσχωρήσει στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed)...!!!

Η Γαλλία ανακοίνωσε την επιθυμία της να προσχωρήσει στην ένωση φυσικού αερίου των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικ...





Η Γαλλία ανακοίνωσε την επιθυμία της να προσχωρήσει στην ένωση φυσικού αερίου των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ότι το Παρίσι «θέλει να ενταχθεί στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα του φυσικού αερίου», σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γάλλος υπουργός τόνισε τη σημασία της «διακοπής των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας σε αυτήν την περιοχή».

Ο Λε Ντριάν κατά τη συνάντησή του με τον μεγάλο ιμάμη του Αλ Αζάρ, της υψηλότερης (σουνιτικής) μουσουλμανικής αρχής της Αιγύπτου, είπε χαρακτηριστικά:

«Τόνισα και υπογραμμίζω εδώ τον βαθύ σεβασμό που έχουμε για το Ισλάμ», «Αυτό που πολεμούμε είναι η τρομοκρατία, είναι η πειρατεία της θρησκείας, είναι ο εξτρεμισμός», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ήρθε «για να εξηγήσει, αν χρειαστεί, αυτόν τον αγώνα, και ταυτόχρονα τον αγώνα για σεβασμό της ελευθερίας στην πίστη».
--
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, έξι κράτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου - Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Ιορδανία και Ιταλία - υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία περιφερειακής οργάνωσης του φυσικού αερίου στο Κάιρο. Αρχικά έπρεπε να περιλαμβάνει και την Παλαιστίνη, αλλά εξαιτίας του Ισραήλ, δεν συμμετείχε στην υπογραφή του Χάρτη.

Το φόρουμ, που δημιουργήθηκε το 2019 ως πλατφόρμα συζητήσεων, τελικά τον Ιανουάριο του 2020, μετατράπηκε σε μια πλήρη διεθνή δομή με στόχο τη δημιουργία μιας περιφερειακής αγοράς ενέργειας, την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και την κάλυψη της προσφοράς και της ζήτησης στις συμμετέχουσες χώρες.

Ο νέος οργανισμός έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει και να προωθεί την εξαγωγή φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.