Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ναγκόρνο Καραμπαχ: Στο Αζερμπαϊτζάν ο Τσαβούσογλου – Αλίγιεφ: Δε θα μπούμε στην Αρμενία

Στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου εξέφρασε την υποστήριξη της Άγκυρας στη χώρα αυτή ενώ μα...




Στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου εξέφρασε την υποστήριξη της Άγκυρας στη χώρα αυτή ενώ μαίνεται η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

“Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο Μπακού με τους αδελφούς μας, για να ανανεώσουμε την σταθερή υποστήριξή μας στο αγαπητό Αζερμπαϊτζάν και να ανταλλάξουμε (απόψεις) για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μήνυμά του στο Twitter.

“Ήρθα με εντολή του προέδρου. Ο πρόεδρος μας είπε να σταθούμε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν τη διαδικασία, να επισκεπτόμαστε το Μπακού συχνά και να εργαζόμαστε από κοινού. Ο υπουργός Άμυνας (Χουλουσί Ακάρ), ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και άλλοι θα έρθουν επίσης”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ.

Βοήθεια από την Ρωσία ζητά ο Πασινιάν

Χθες ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αρχίσουν “επείγουσες” διαβουλεύσεις για μια ενδεχόμενη ρωσική βοήθεια για την ασφάλεια, επικαλούμενος το σύμφωνο συλλογικής ασφάλειας που συνδέει τις δύο χώρες.

Σε επιστολή του στον Ρώσο πρόεδρο, ο Πασινιάν δήλωσε ότι οι μάχες προσεγγίζουν τα σύνορα της Αρμενίας και κατηγόρησε εκ νέου την Τουρκία ότι υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν.\

Η Ρωσία απάντησε ότι θα παράσχει όλη την αναγκαία βοήθεια στην Αρμενία, σύμφωνα με τη Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Αρωγής μεταξύ των δύο χωρών, εάν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ φτάσουν στο έδαφος της Αρμενίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το αίτημα της Αρμενίας τροφοδότησε τους φόβους για κλιμάκωση και για ανάμειξη της Ρωσίας και της Τουρκίας στην σύγκρουση αυτή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

“Δεν έχουμε μπει στο έδαφος της Αρμενίας

Πάντως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί στην Αρμενία.

«Το Αζερμπαϊτζάν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός του και δεν προβλέπει τέτοιες επιχειρήσεις στο αρμενικό έδαφος», είπε ο Ιλχάμ Αλίεφ, στη συνάντηση που είχε στο Μπακού με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Αλίεφ είπε ότι η επιστολή του Πασινιάν είναι «μια ένδειξη ότι (η Αρμενία) παραδέχεται την ήττα της, ζητώντας στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία χωρίς να υπάρχει λόγος για αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.