Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε άνδρα που απειλούσε έξω από σχολείο-Ξεσηκωμός κατά των Ισλαμιστών στην Αυστρία - Βίντεο

Τι γίνεται ακριβώς στην Γαλλία με τον ισλαμικό εξτρεμισμό που υποκινείται από την Τουρκία και προσωπικά τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν; Ο Γάλλο...




Τι γίνεται ακριβώς στην Γαλλία με τον ισλαμικό εξτρεμισμό που υποκινείται από την Τουρκία και προσωπικά τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν;

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Γκεράλντ Νταρμανίν, ευχαρίστησε τη γαλλική αστυνομία για την ταχύτατη σύλληψη ενός άνδρα οπλισμένου με κόπτη, ο οποίος απειλούσε έξω από ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σηκουάνα-Σεν-Ντένις στο Παρίσι.

«Χαιρετίζω την ψυχραιμία και το δυναμισμό της αστυνομίας, η οποία παρενέβη πολύ γρήγορα για να συλλάβει ένα επικίνδυνο άτομο, οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο μπροστά από ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σηκουάνα-Ντενίς», δήλωσε ο Νταρμάνιν, προσθέτοντας ότι «το άτομο ήταν επικίνδυνο αφού απειλούσε”.

Ο άνδρας φέρεται να απειλούσε τους γονείς καθώς έφερναν τα παιδιά τους στο σχολείο στο Rosny-sous-Bois.

Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε και συνελήφθη ταχύτατα από την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το ποιόν του δράστη, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το κίνητρο της πράξης του.

Ο άνδρας χαρακτηρίστηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως "πολύ ασυνεπής" στις κινήσεις του και ανακρίνεται, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τους Γάλλους εισαγγελείς περί τρομοκρατίας.

Το περιστατικό της Παρασκευής έρχεται εν μέσω πολλών επιθέσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς και αρκετών συλλήψεων ένοπλων ατόμων που είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αντίγραφα των επιθέσεων της Νίκαιας.

Η Γαλλία είναι σε εγρήγορση τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των πιο ριζοσπαστικών ισλαμιστικών στοιχείων εντός του γαλλικού πληθυσμού.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τότε που ένας δάσκαλος, ο Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου, επειδή έδειχνε καρικατούρες που απεικόνιζαν τον Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του.

Γάλλοι πολιτικοί και πολίτες έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του Πατί, ενώ διαμαρτύρονται υπέρ του ελεύθερου λόγου.

Αν αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος δράστης που απειλούσε γονείς έξω από δημοτικό σχολείο και ήταν ισλαμιστής με ακραίες τάσεις, τότε τα σενάριο με την συντονισμένη δράση “μοναχικών λύκων” εντός γαλλικών πόλεων είναι υπαρκτό πιο πολύ από ποτέ.

Υπενθυμίζουμε επίσης την πρόσφατη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της ΕΕ, η οποία αναφέρει για καθοδήγηση και χρηματοδότηση χιλιάδων μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας σε πόλεις της Ευρώπης.Οι αρχές πληροφοριών πολλών χωρών της ΕΕ, έχουν σημάνει “κόκκινο συναγερμό” σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, αφού υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα πιθανά περιστατικά, ειδικά σε περίπτωση που λήξει αργότεραη καραντίνα και λόγω χριστουγεννιάτικων εορτών έχουμε μια συνηθισμένη κίνηση στην Ευρώπη.

Αν προσθέσουμε και το περιστατικό εντός ελληνικού εδάφους με τον φερόμενο ως Τζιχαντιστή, τότε το πρόβλημα ασφαλείας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απαιτείται κοινή δράση των χωρών της ΕΕ. 
 
Αυστριακοί δεξιοί ακτιβιστές υλοποιούν πορείες κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών

Την ίδια στιγμή τα πράγματα μετά τις επιθέσεις και τις προκλήσεις σε Γαλλία και Αυστρία, ώθησαν ομάδες δεξιών διαδηλωτών να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στη Βιέννη, για να καταδικάσουν τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και προτρέποντας την κυβέρνηση να δράσει ενάντια στους ισλαμιστές ριζοσπάστες.

Οι δεξιοί ακτιβιστές στην κεντρική Βιέννη, φώναζαν συνθήματα κατά της «ισλαμικής τρομοκρατίας» και της «ανταλλαγής πληθυσμών» με άλλες ισλαμικές χώρες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Σταματήστε την ισλαμική τρομοκρατία» και φώναζαν συνθήματα όπως «Σπίτι, ελευθερία, παράδοση».

Η ομάδα αντιμετώπισε μια ομάδα αριστερών ακτιβιστών, οι οποίοι φορούσαν μαύρο ένδυμα που είχαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Ποτέ μην αφήσεις τους φασίστες να βγουν στους δρόμους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.