Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα υστερία Τσαβούσογλου: Κατηγορεί την ΕΕ για ρατσισμό – Θέλει να είναι με τα δυτικά Βαλκάνια

Για λαϊκισμό και ρατσισμό κατηγορεί για ακόμα μια φορά την Ευρώπη η Άγκυρα διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξ...





Για λαϊκισμό και ρατσισμό κατηγορεί για ακόμα μια φορά την Ευρώπη η Άγκυρα διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ισλαμοφοβία έχει διαβρώσει τις αξίες της Ε.Ε.

Μιλώντας στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε σήμερα την επίθεση προς την υποκριτική γι’ αυτόν Γαλλία και γενικότερα την Ένωση.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ένωση ήταν η πρωτοπόρος για την αλλαγή και την ανάπτυξη για πολλές περιφερειακές χώρες, ειδικά στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, για να προσθέσει πως η Τουρκία επιθυμεί το ευρωπαϊκό μπλοκ να είναι συνεπές στα θεμελιώδη ιδεώδη του αλλά και και πως επιθυμεί να μην βλέπει ότι εισάγονται διακρίσεις.

Οι παραπάνω δηλώσεις του ΥΠ.ΕΞ. της γείτονος έρχονται μετά από μια φερόμενη παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Παιδείας αναφορικά με ένα παλαιό κόμικ, το οποίο δημοσιεύτηκε εκ νέου σε σελίδα της Mediapart και τον αφορούσε.

«Λάθος ο διαχωρισμός Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας»

Επίσης, χαιρετίζοντας την απόφαση της Ε.Ε. για έναρξη των καθυστερημένων, όπως είπε, ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε λάθος το διαχωρισμό ανάμεσα στα Δυτικά Βαλκάνια και τη χώρα του, γιατί έτσι αγνοείται «το καθεστώς της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε».

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως στρατηγική προτεραιότητα της Άγκυρας παραμένει η πλήρης ένταξη στην Ένωση και την κάλεσε να «οραματιστεί και να τηρήσει τις αρχές και τις δεσμεύσεις του».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία πρότεινε «τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ κέντρων συντονισμού» και δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως η Τουρκία εφαρμόζει με επιτυχία σχέδιο για ασφαλή τουρισμό κι είναι έτοιμη να ανταλλάξει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.