Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Μακρόν σχεδιάζει την μαζική απέλαση Ισλαμιστών ριζοσπαστικοποιημένων από τη Γαλλία...!!!

Μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι και τη Νίκαια η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά επαφές για την άμεση επιστροφή ακραίων και ρ...




Μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι και τη Νίκαια η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά επαφές για την άμεση επιστροφή ακραίων και ριζοσπαστικοποιημένων Βορειοαφρικανών στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με την DW.

Στο πλαίσιο περιοδείας στις χώρες του Μαγκρέμπ για την εξασφάλιση μιας συνεργασίας στις απελάσεις που προτίθεται να κάνει η Γαλλία στους ριζοσπαστικοποιημένους υπηκόους τους, που βρίσκονται παράνομα στο γαλλικό έδαφος, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν βρίσκεται από χθες για διήμερη επίσκεψη στην Αλγερία.

Προηγήθηκε η επίσκεψη στην Τυνησία την Παρασκευή, όπου ο υπουργός παρουσίασε στον ομόλογό του λίστα περίπου 20 Τυνησίων για απέλαση. Το πρωινό της Παρασκευής ο γάλλος υπουργός έκανε μια στάση στη Ρώμη όπου και συνάντησε τον Ιταλό ομόλογό του.

Αναθεώρηση των κανόνων Σένγκεν ζητά ο Μακρόν

Στις αποσκευές του ο Νταρμανέν έχει μια συνολική λίστα 231 αλλοδαπών υπόπτων για ριζοσπαστικοποίηση που η Γαλλία θέλει να απελάσει.

Η δραστηριοποίηση του υπουργού συνάδει με αυτή του προέδρου Μακρόν που την Πέμπτη από την πόλη Περτίς στα γάλλοϊσπανικά σύνορα επανέλαβε τη θέλησή του για μια «βαθειά αναθεώρηση των κανόνων Σένγκεν», με ενίσχυση, μεταξύ άλλων, της προστασίας των κοινών συνόρων, μια στενότερη συνεργασία και κοινές αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών καθώς και μια «πραγματική δύναμης ασφάλειας για τα εξωτερικά σύνορα».

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποβάλει τις προτάσεις του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου με την ελπίδα να υλοποιηθούν με τη γαλλική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.