Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτές οι 4 Αμερικανικές Φρεγάτες θα ενταχθούν στο Πολεμικό μας Ναυτικό...!!! Οι 3 θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα...!!

Η υπόθεση προμήθειας φρεγατών Belharra όχι μόνο δεν πρόκειται να θεωρείται δεδομένη, αλλά οι ΗΠΑ έκαναν ρελάνς με μία εξαιρετικά δελεαστική ...





Η υπόθεση προμήθειας φρεγατών Belharra όχι μόνο δεν πρόκειται να θεωρείται δεδομένη, αλλά οι ΗΠΑ έκαναν ρελάνς με μία εξαιρετικά δελεαστική πρόταση.

Χθες υπήρξε παρουσίαση από την κατασκευάστρια εταιρεία σε δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο σχετικά με την πρόταση του πλοίου αλλά και τις δυνατότητες. Παρότι υπάρχουν πολλά τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα, αφού το Πολεμικό Ναυτικό θα αποφασίσει για την τελική διαμόρφωση των πλοίων, υπήρξαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το «σκαρί» και τις δυνατότητές του.

Σε αντίθεση με την γαλλική πρόταση που ανέπτυσσε ταχύτητες 27 κόμβων, η MMSC μπορεί να πλεύσει με 30 κόμβους ενώ με ταχύτητα ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, δηλαδή 10 κόμβων, έχει εμβέλεια 5.000 ναυτικών μιλίων! Με εκτόπισμα 4.200 τόνους κι ελάχιστο πλήρωμα τα 50 άτομα (μέγιστο τα 90), θα αποτελεί την μεγαλύτερη φρεγάτα του ΠΝ, με πλήρωμα το… μισό απ’ ότι χρειάζεται μία φρεγάτα κλάσης S που διαθέτουμε.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο χρόνος ναυπήγησης του πλοίου. Με δεδομένες τις εγκαταστάσεις στο Ουσκόνσκιν των Ηνωμένων Πολιτειών, υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου 23 μήνες για την ναυπήγηση κάθε πλοίου. Βεβαίως, σε ότι αφορά τα ελληνικά ναυπηγεία, ο χρόνος δεν μπορεί να είναι ο ίδιος από την πρώτη φρεγάτα, ωστόσο αυτό που τονίστηκε ήταν ότι η ίδια η εταιρεία θα εποπτεύει τους χρόνους, σε συνεργασία με το US Nany, που σημαίνει ότι οι πολυετείς καθυστερήσεις των ελληνικών ναυπηγήσεων σε αυτή την περίπτωση δεν θα επαναληφθούν.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του project MMSC, Joe DePietro, σύντομα κλιμάκιο αμερικανών θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να δει από κοντά τα ελληνικά ναυπηγεία, όπου θα λάβει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού της τελευταίας 20ετίας.​ enikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.