Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ... Μετανάστης στη Σουηδία απελευθερώθηκε και βίασε 13χρονη στο δρόμο από το σχολείο

  Ένας Τυνήσιος μετανάστης εντοπίστηκε από σκύλο της αστυνομίας μετά από απόπειρα βιασμού στη Στοκχόλμη. Ο σκύλος οδήγησε στη σύλληψη του με...

 



Ένας Τυνήσιος μετανάστης εντοπίστηκε από σκύλο της αστυνομίας μετά από απόπειρα βιασμού στη Στοκχόλμη. Ο σκύλος οδήγησε στη σύλληψη του μετανάστη, αλλά οι εισαγγελείς, παρά τις περιστάσεις, μείωσαν την κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση και απελευθέρωσαν τον άνδρα. Στη συνέχεια αυτός επιτέθηκε στο επόμενο θύμα - ένα 13χρονο κορίτσι που γυρνούσε στο σπίτι από το σχολείο, το οποίο υπέστη απειλές με μαχαίρι και ολοκληρωμένο βιασμό.

Ήταν στις 04:00 στις 30 Μαΐου ότι μια 22χρονη γυναίκα πήγαινε στο σπίτι της από ένα πάρτι και περπατούσε στο Tantolunden στην κεντρική Στοκχόλμη. Ξαφνικά ένιωσε να ακολουθείται από έναν άγνωστο άνδρα. Το συναίσθημα αποδείχθηκε δικαιολογημένο όταν ο Ala Eddine "Aladdin" Guenichi, σύμφωνα με τη δική της δήλωση, 24 ετών, την κυνήγησε. Ο Αλαντίν άρπαξε το σώμα της γυναίκας σφιχτά, την απείλησε με μια γροθιά και άρχισε να την επιτίθεται ταυτόχρονα καθώς επανέλαβε τουλάχιστον δέκα φορές τις λέξεις, "Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου!"

Η γυναίκα κατάφερε να γλιτώσει από τον Τυνήσιο που μετανάστευσε στη Σουηδία το 2016 και έκτοτε αυτό το περιστατικό εμφανίζεται στο ποινικό μητρώο του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κατηγορίες για επίθεση, αδικήματα ναρκωτικών, παράνομη οδήγηση και μεθυσμένη οδήγηση.

Μάρτυρες σε ένα κοντινό πάρκο προειδοποίησαν την αστυνομία και ο χειριστής σκύλων Erik Karlsson έφτασε στο σημείο μαζί με τον αστυνομικό σκύλο Izor. Ο σκύλος εντόπισε τα ίχνη του Αλαντίν και τον ίδιο κρυμμένο σε έναν θάμνο. Όταν ο Ίζορ βρήκε τον μετανάστη, εκείνος άρχισε να χτυπάει τον σκύλο με κλοτσιές και άλλα χτυπήματα. Ο σκύλος πολέμησε ενάντια στα χτυπήματα και κατάφερε να κρατήσει τον Αλαντίν παρόλα αυτά. Για αυτήν την προσπάθεια , ο Izor ονομάστηκε αργότερα «Αστυνομικός σκύλος της χρονιάς 2020».

Ο Αλαντίν συνελήφθη στο σημείο με την κατηγορία απόπειρας βιασμού και κακοποίησης του σκύλου της αστυνομίας, αλλά όταν η εισαγγελέας Emma Olsson στο γραφείο του εισαγγελέα του Södertörn άκουσε για την υπόθεση και έπρεπε να λάβει απόφαση, δεν θεώρησε ότι υπήρχαν επαρκείς λόγοι κράτησης. Επομένως, ο δράστης απελευθερώθηκε και η Όλσον μετρίασε επίσης την ταξινόμηση του εγκλήματος σε σεξουαλική παρενόχληση.

Και ήρθαν τα χειρότερα..

Περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Αλαντίν εντόπισε ένα 13χρονο κορίτσι στο κέντρο του Vårby στη νότια Στοκχόλμη, το οποίο πήγαινε στο σπίτι του από το σχολείο. Κυνήγησε το κορίτσι μέχρι την πολυκατοικία και στη συνέχεια της επιτέθηκε με ένα μαχαίρι κουζίνας καθώς βρισκόταν στο ασανσέρ. Ο Αλαντίν ανάγκασε με τη βία το κορίτσι να πάει στο υπόγειο απειλώντας να τη σκοτώσει με το μαχαίρι. Την διέταξε να βγάλει τα ρούχα της και μετά υπέστη έναν κολπικό βιασμό που διήρκεσε έως και είκοσι λεπτά. Το κορίτσι του ζήτησε να σταματήσει και προσπάθησε να απελευθερωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Το κορίτσι λέει στην αστυνομική ανάκριση πώς ο Αλαντίν γέλαγε ενώ διέπραττε τον βιασμό. Στο υπόγειο βρέθηκε το DNA του Aladdin

Ο Kajsa Hultqvist είναι ο εισαγγελέας που ηγήθηκε της έρευνας για τον βιασμό της 13χρονης στο Vårby. Σε σχέση με αυτό, αποφάσισε να ανακινήσει επίσης το περιστατικό στο Tantolunden και, στη συνέχεια, να αλλάξει τη μετριοπαθή εκτίμηση της εισαγγελέως Emma Olsson για σεξουαλική παρενόχληση και να ταξινομήσει ξανά το έγκλημα ως απόπειρα βιασμού.

Όταν ο Aladdin συνελήφθη έπειτα από το βιασμό του παιδιού στο Vårby, αρχικά παραδεχόταν το έγκλημα, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία ανάμνηση επειδή και οι δύο είχαν πιει αλκοόλ και είχε πάρει ένα άγνωστο χαπάκι. Στη δίκη, ο Αλαντίν άλλαξε γνώμη ξανά και αρνήθηκε ακόμη και το έγκλημα. 

Ο εισαγγελέας Hultqvist ζήτησε να καταδικαστεί ο Aladdin σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και στη συνέχεια σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο, το περιφερειακό δικαστήριο του Södertörn θεώρησε ότι αυτό ήταν πολύ σοβαρή τιμωρία, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο παραδέχεται ότι το έγκλημά του κλιμακώνεται και ότι ο παιδικός βιασμός είχε «υποβαθμισμένα στοιχεία».

Στις 6 Νοεμβρίου, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Αλαντίν θα καταδικαστεί για επιδεινωμένο βιασμό παιδιού και απόπειρα βιασμού, που αντιστοιχεί σε φυλάκιση για πέντε χρόνια και 10 μήνες, αλλά επειδή ο Αλαντίν θα απελαθεί επίσης, η ποινή θα μειωθεί σε πέντε χρόνια. Το δικαστήριο δεν θέλει να ακολουθήσει το αίτημα του εισαγγελέα για απέλαση του Αλαντίν εφ όρου ζωής, αλλά του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στη Σουηδία σε 15 χρόνια. Ο Αλαντίν πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στο βιασμένο ανήλικο κορίτσι ύψους 280.000 SEK και 25.000 SEK στη γυναίκα που υποβλήθηκε σε απόπειρα βιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.