Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SBS: Τα «φαντάσματα του νερού» που έσωσαν το δεξαμενόπλοιο της Φράγκου

  Η ελίτ μονάδα βατραχανθρώπων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας έχει δράσει από τα Φόκλαντς μέχρι το...

 



Η ελίτ μονάδα βατραχανθρώπων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού που καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας έχει δράσει από τα Φόκλαντς μέχρι το Αφγανιστάν και την Υεμένη
Πλησίαζαν μεσάνυχτα Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν από μια μυστική βάση είκοσι Βρετανοί SBS (Special Boat Servise), η ελίτ ομάδα των Βατραχανθρώπων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, απογειώθηκαν με ελικόπτερα.



Μαζί τους είχαν και κάποιους Αφγανούς στρατιώτες, οι οποίοι ήξεραν το στρατόπεδο των Ταλιμπάν στα περίχωρα της Κουντούζ, εκεί όπου κρατούνταν όμηρος ο δημοσιογράφος των New York Times, Στέφεν Φάρελ.

Οι «αόρατοι» κομάντο δεν μιλούσαν πολύ και τρία λεπτά πριν φτάσουν στο στρατόπεδο των Ταλιμπάν, έλεγξαν εξονυχιστικά τον εξοπλίσμό τους και ετοιμάστηκαν για δράση.

Ο θόρυβος των ελικοπτέρων και τα πυρά κάλυψης «τσάκισαν» για τα καλά την σιγαλιά της νύχτας, την ώρα που οι SBS κατέβαιναν με σχοινιά και ταχύτητα αστραπής στο έδαφος.

Ο Φάρελ μαζί με τον διερμηνέα του Σαλτάν Μουνάντι, δεν περίμεναν να δουν την συνέχεια και άρχισαν να τρέχουν ενώ γύρω τους οι Βρετανοί κομμάντος θέριζαν ψυχές χωρίς να το σκεφτούν.

Ο Μουνάντι είδε κάποιες σκιές την ώρα που έτρεχε και φώναξε «δημοσιογράφος» την ώρα που σφαίρες γάζωσαν το κορμί του, που σωριάστηκε άψυχο στο έδαφος.

Ο δημοσιογράφος των Times είχε προλάβει να βουτήξει σε ένα χαντάκι και όταν ακουσε τις φωνές των Βατραχανθρώπων φώναξε δύο λέξεις: «Βρετανός όμηρος!».

Δευτερόλεπτα μετά δύο ζευγάρια στιβαρά χέρια τον σήκωσαν και ήρθε αντιμέτωπος με τα «φαντάσματα του νερού», αντικρίζοντας μόνο τα μάτια των σωτήρων του.

Αυτών που θεωρούνται ισάξιοι των SAS, οι οποίοι κατά την διάρκεια της επιστροφής στην βάση τους μετά τη διάσωση του Φάρελ, μετρούσαν έναν δικό τους νεκρό, την σωρό του οποίου πήραν μαζί τους

Το πτώμα του Μουνάντι που ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών, έμεινε εκεί που έπεσε, περιτριγυρισμένο από μερικές δεκάδες πτώματα Ταλιμπάν, που βρέθηκαν στον δρόμο των Βρεττανών κομμάντο και η μοίρα τους σφραγίστηκε αμετάκλητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.