Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Μιά ανάσα από το Καστελόριζο το ORUC REIS...!! Αδιανόητα χαλαρή η ελληνική στάση...

Φλερτάρει με την σύγκρουση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο φέρνοντας το τουρκικό ερευνητι...




Φλερτάρει με την σύγκρουση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο φέρνοντας το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis μία ανάσα από το Kαστελόριζο.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες του Marine Traffic όπου απεικονίζεται η πορεία του τουρκικού ερευνητικού το Oruc Reis βρίσκεται πλέον πάρα πολύ κοντά στο σύμπλεγμα της Μεγίστης με αποτέλεσμα να προκαλεί την ελληνική πλευρά να λάβει δραστικά μέτρα.

Η στάση πάντως της Ελλάδος αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητα χαλαρά... 

Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας κωφεύουν, παραπέμποντας τις όποιες κυρώσεις για τον Δεκέμβριο αφήνοντας ελεύθερους τους Τούρκους να αλωνίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλώντας στην Ελλάδα να κάνει το λάθος της πρώτης κίνησης το οποίο θα πυροδοτήσει την σύγκρουση που τόσο πολύ φαίνεται πως ψάχνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη νέα παράνομη Navtex που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής οι έρευνες θα γίνουν από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου, σαφέστατα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν. Το Oruc Reis θα συνοδεύεται από τα τουρκικά πλοία Ataman και Cengiz Han.


Η κλιμάκωση έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκου Δένδια στη Μπρατισλάβα και την υπόσχεση του πρώτου να προτείνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες, όπως είχαν συμφωνήσει οι δυό πλευρές.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παρακολουθούν κάθε κίνηση των τουρκικών πλοίων.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.