Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καλπάζει ο κορωνοϊός ξανά και στην Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί -Σκέψεις για τοπικά lockdown

Καλπάζει ο κορωνοϊός και στην Ιταλία, η οποία κατέγραψε 83 θανάτους και 8.804 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των νέων κρουσ...

Καλπάζει ο κορωνοϊός και στην Ιταλία, η οποία κατέγραψε 83 θανάτους και 8.804 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.


Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων χθες ήταν 7.332 και οι νεκροί 43, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλη αύξηση των νεκρών. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθεί 586 ασθενείς, 47 περισσότεροι από χθες.


Πώς κατανέμονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία

Στη Λομβαρδία, σήμερα, καταγράφηκαν 2.067 περιστατικά, στην Καμπανία 1.127 και στην περιφέρεια του Τορίνο 1.033 νέες μολύνσεις κορωνοϊού. Συνολικά, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 36.372 άνθρωποι.



Βάσει και των σημερινών στοιχείων, αυξάνεται η πιθανότητα να αποφασιστούν τοπικά lockdown στις περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.


O καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τομέα μολυσματικών ασθενειών του Νοσοκομείου Γκάλι του Μιλάνου στην Ιταλία, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7», τόνισε ότι πιθανόν να πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να καλύπτει μέχρι ενός ορίου τη χωρητικότητά τους (η οποία σήμερα συχνά ξεπερνά το 80%), ή και να εγκριθούν «κυλιόμενα ωράρια» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.


Εξ αποστάσεως μαθήματα στα σχολεία λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών του Λυκείου θα μπορούσε να παρακολουθεί, εναλλάξ, τα μαθήματα από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης, με ενίσχυση και της τηλεργασίας των ενηλίκων.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάλι, επίσης, «καλό θα είναι να εξετασθεί σχετικά σύντομα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή του Μιλάνου».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.