Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μερικό lockdown επέβαλε η Μέρκελ στη Γερμανία – Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, θέατρα από τις 2 Νοεμβρίου

Σε μερικό lockdown προχωρά και η Γερμανία ώστε να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας. Όπως μεταδίδει η Bild, τα κρατίδια της Γερμανίας θ...

Σε μερικό lockdown προχωρά και η Γερμανία ώστε να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.


Όπως μεταδίδει η Bild, τα κρατίδια της Γερμανίας θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις εστιατορίων από τις 2 Νοεμβρίου για τον υπόλοιπο μήνα για να περιορίσουν την πανδημία της κορωνοϊού.


Νωρίτερα, η DW μετέδιδε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αντίθετα ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεοτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.


Σχετικά με τη γερμανική οικονομία το σχέδιο αναφέρει ότι στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλιστεί, όσο είναι εφικτό, η συνέχεια της εργασίας. Οι εργοδότες οφείλουν να προστατεύουν τους εργαζόμενους και να τους διασφαλίσουν όπου είναι δυνατόν τη τηλεργασία. Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού.


Μεγάλη ανησυχία της Κομισιόν για την εξάπλωση του κορονοϊού – 8 νέα μέτρα πρότεινε η Φον Ντερ Λάιεν

«Καμπανάκι κινδύνου» έκρουσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, λέγοντας πως η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι πολύ ανησυχητική και προβλέποντας παράλληλα ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν γρήγορα τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες.


Μάλιστα, η ίδια προϊδέασε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά.


Εν όψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων Ηγετών για την Πανδημία, η Κομισιόν ζητά από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. να συντονίσουν τις στρατηγικές τους για τα τεστ και να κάνουν ευρύτερη χρήση rapid test, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια προσφορά για αυτά είναι τώρα πιο περιορισμένη.


Η Φον Ντερ Λαιεν ανακοινώσε ότι η Επιτροπή διαθέτει άμεσα  100 εκατ. ευρώ για την αγορά γρήγορων τεστ τα οποία θα διανεμηθούν στα κράτη- μέλη. Καλούμε, είπε, όλα τα κράτη – μέλη, να συντονίσουν τις εφαρμογές ιχνηλάτησης με τον ευρωπαϊκό συντονιστικό τόπο.


Η πρόεδρος της Επιτροπής ανακοινώσε επίσης ότι παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η εξαίρεση του ΦΠΑ για αγορές εμβολίων και τεστ, ενώ παράλληλα πρέπει να συνεργαστούν όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει ένα κοινό, ευρωπαϊκό, σύστημα για να διευκολύνονται τα αεροπορικά ταξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.