Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξέγερση μελών του FSA κατά Τουρκίας: Αρνούνται να πολεμήσουν για τους Αζέρους - Τουλάχιστον 16 συλλήψεις

Οι υποστηρικτές του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας ομάδας ριζοσπαστών εξτρεμιστών στη Συρία που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ισχυρ...





Οι υποστηρικτές του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας ομάδας ριζοσπαστών εξτρεμιστών στη Συρία που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ισχυρίστηκαν ότι 16 από τους μαχητές της ένοπλης ομάδας συνελήφθησαν από Τούρκους στη Βόρεια Συρία επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν για το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό στο twitter @517design και δηλώνουν ότι το Hamza με την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αφρίν συνέλαβε 13 μαχητές που αρνήθηκαν να πολεμήσουν για το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τις αναφορές, έως και 400 μαχητές αρνήθηκαν να φύγουν από τη Συρία.

Την περασμένη εβδομάδα, το Al Masdar News δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν ιμάμη στη βόρεια Συρία που προσπαθούσε να στρατολογήσει μαχητές για να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν και να πολεμήσουν κατά των αρμενικών δυνάμεων στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο/Καραμπάχ).

Σημειώνεται ότι οι μισθοφόροι που προσλήφθηκαν από τα πεδία μάχης στη Συρία χρησιμοποιούνται ως "ανθρώπινες ασπίδες" από το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο εναντίον του Καραμπάχ, για τη μείωση του αριθμού των θυμάτων που υπέστη ο στρατός των Αζέρων.

Σχετικά σχόλια αμφισβητούν τα αριθμητικά στοιχεία που παρείχε το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», το οποίο ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των Σύριων μισθοφόρων που έχουν αναπτυχθεί στο Αζερμπαϊτζάν είναι περίπου 1450, εκ των οποίων 78 έχουν σκοτωθεί.

Άλλες αναφορές όμως υποδεικνύουν ότι οι Σύριοι μισθοφόροι που πληρώνονται από το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να έχουν ήδη αξιοποιηθεί για να προκαλέσουν τρόμο και αστάθεια σε άλλα μέρη του Καυκάσου και ακόμα και της Κεντρικής Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.