Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παντρεμένος με δύο παιδιά ο Έλληνας Ιεράς που έπεσε θύμα της επίθεσης στην Εκκλησία μας στη Λυών...

Από τα Χανιά είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, όπως αναφέρει η εφημερδίδα Le Figaro, ο οποίος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομά...




Από τα Χανιά είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, όπως αναφέρει η εφημερδίδα Le Figaro, ο οποίος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομάχι την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του στην πόλη Λιόν της Γαλλίας.

Δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ο ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του το απόγευμα του Σαββάτου.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε.

Ο ιερέας πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάνη. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλία και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης της επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει. Ο 52χρονος Χανιώτης αγαπητός ιερέας είναι πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Ο ιερέας δέχτηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από κινητές μονάδες υγείας, καθώς φέρει βαριά τραύματα, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι αρχές της Γαλλίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή Place Jean-Mace, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία, και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο μεσήλικας δράστης της επίθεσης αναζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.