Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μη λαμβάνει υπόψη «την παραπλανητική προπαγάνδα» των Ελληνοκυπρίων

   Να εξετάσει τις εξελίξεις με βάση «την πραγματικότητα και όχι την παραπλανητική προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων» καλεί η Τουρκία το Συμβούλ...

  


Να εξετάσει τις εξελίξεις με βάση «την πραγματικότητα και όχι την παραπλανητική προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων» καλεί η Τουρκία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην απόφασή του για τα Βαρώσια, λέγοντας ότι δεν είναι αδικία καθώς η περιοχή είναι ανοιχτή για επισκέψεις.

«Η απόφαση που ανακοινώθηκε από τις τουρκοκυπριακές Αρχές σχετικά με τα Βαρώσια, το έδαφος της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος), δεν προκαλεί αδικία στην περιοχή που είναι ανοιχτή για επισκέψεις.

»Η κατάσταση της περιοχής παραμένει αμετάβλητη.

»Επομένως, ο ισχυρισμός ότι η απόφαση παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τις πραγματικότητες του νησιού και όχι την παραπλανητική προπαγάνδα της “ελληνοκυπριακής διοίκησης” (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) και να εξετάσει τις εξελίξεις χωρίς καμία προκατάληψη».

«Η συνηγορία για τη συνέχιση του status quo δεν θα ωφελήσει ούτε τους δύο λαούς που είναι συνιδιοκτήτες του Κυπριακού νησιού ούτε θα βοηθήσει στη διευθέτηση του Κυπριακού».

Επαναβεβαιώνει επίσης τη στήριξη στους Τουρκοκύπριους και το ψευδοκράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.