Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισως το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της βασίλισσας Ελισάβετ –Το ξέρει μόνο η ίδια και ο Φίλιππος

 Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιορτάσουν την 73η επέτειο του γάμου τους τον επόμενο μήνα και στις επτά δεκαετίες από τ...

 Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιορτάσουν την 73η επέτειο του γάμου τους τον επόμενο μήνα και στις επτά δεκαετίες από τότε που παντρεύτηκαν, έχουν καταφέρει να κρατήσουν ένα μυστικό που φυλάσσεται πολύ καλά.


Το γαμήλιο δαχτυλίδι της βασίλισσας Ελισάβετ είναι φτιαγμένο από χρυσό Ουαλίας όπως και αυτά της Μέγκαν Μαρκλ και της Κέιτ Μίντλετον. Αλλά στο εσωτερικό του είναι γραμμένο ένα μυστικό μήνυμα, που ακόμη και όσοι είναι πολύ κοντά της δεν γνωρίζουν, και το οποίο επέλεξε ο πρίγκιπας Φίλιππος το 1947.



Το μονόπετρο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι φτιαγμένο με διαμάντια από μια τιάρα της πριγκίπισσας Αλίκης

Ένα μυστικό που ξέρουν μόνο τρία άτομα: η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο χαράκτης

Στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Πρίγκιπας Φίλιππος: Ένα πορτρέτο του δούκα του Εδιμβούργου», η βασιλική εμπειρογνώμονας και βιογράφος Ίγκριντ Σιούαρντ, γράφει: «Τουλάχιστον, ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν είχε να αντιμετωπίσει το κόστος ενός γαμήλιου δαχτυλιδιού, καθώς οι άνθρωποι της Ουαλίας τον προμήθευσαν με ένα ψήγμα από ουαλικό χρυσό, από το οποίο έγινε το δαχτυλίδι. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν το βγάζει ποτέ και μέσα στο δαχτυλίδι υπάρχει ένα μήνυμα. Κανείς δεν ξέρει τι λέει, εκτός από τον χαράκτη, την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της».



Κανείς δεν ξέρει τι γράφει το μήνυμα στο εσωτερικό της βέρας της βασίλισσας Ελισάβετ

Το μονόπετρο ήταν φτιαγμένο από την τιάρα της μητέρας του

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της ήταν επίσης δώρο, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος- με καταγωγή από την Ελλάδα- το έφτιαξε από μια τιάρα που ανήκε στην μητέρα του, την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. Η Αλίκη την είχε λάβει ως δώρο από τον τσάρο Νικόλαο Β’ και την τσαρίνα Αλεξάνδρα της Ρωσίας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας.


Προτού κάνει την πρόταση γάμου, ο πρίγκιπας Φίλιππος, πλέον 99 ετών, ζήτησε να αποσυναρμολογηθεί η τιάρα και τα διαμάντια να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός δαχτυλιδιού για την μέλλουσα γυναίκα του, την βασίλισσα Ελισάβετ. Ο νεαρός πρίγκιπας στην συνέχεια, έκανε το σχέδιο με το διαμάντι των τριών καρατίων και άλλα πέντε μικρότερα διαμάντια.


Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Η βασίλισσα είχε 8 παράνυμφους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας και την ξαδέρφη της, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ. Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παρακολούθησαν την γαμήλια τελετή στην τηλεόραση, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 2.000 καλεσμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.