Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιφνιδιαστική έξαρση του κορονοϊού στην Κύπρο ανησυχεί πολύ τις αρχές

Αρνητικό ρεκόρ 202 νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο, που εντοπίστηκαν μέσα από 4,966 εργαστη...

Αρνητικό ρεκόρ 202 νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο, που εντοπίστηκαν μέσα από 4,966 εργαστηριακές διαγνώσεις, ανεβάζοντας το σύνολο στα 2,581.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 16 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Αναμένεται σήμερα να γίνουν άλλες οκτώ εισαγωγές. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Επίσης, στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 δύο περιστατικά στην Λευκωσία και ένα στην Πάφο. Το Υπουργείο Υγείας συνόδευσε την ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων, ηχώντας παράλληλα καμπάνα συναγερμού.



|Οσο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει σε τόσο ψηλά επίπεδα και όσο η ομάδα ιχνηλάτησης αδυνατεί, λόγω του τεράστιου αριθμού επαφών που δηλώνει το κάθε περιστατικό, να προχωρήσει έγκαιρα σε εντοπισμό και απομόνωση των ατόμων, ο κίνδυνος για να μεταδοθεί ο ιός σε ηλικιωμένα άτομα ή χρόνιους ασθενείς, αυξάνεται κατακόρυφα.


Αυτό σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό ατόμων που παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά και ο ήδη αυξημένος αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε νοσηλεία (21) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Βρισκόμαστε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της πανδημίας και τυχόν αύξηση των εισαγωγών θα οδηγήσει αναπόφευκτα, στο χειρότερο σενάριο και δυστυχώς θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.