Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η Τουρκία δημιουργεί ένα δεύτερο «Ισλαμικό Κράτος» βόρεια του Ιράν»! Ξύπνα Ευρώπη!

    Του Αράμ Ανανιάν– Γενικού Διευθυντή του Αρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων Armenpress και Ιστορικού Ο στόχος του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκ...

   




Του Αράμ Ανανιάν– Γενικού Διευθυντή του Αρμενικού Πρακτορείου Ειδήσεων Armenpress και Ιστορικού

Ο στόχος του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας είναι να δημιουργήσουν ένα δεύτερο “Ισλαμικό Κράτος» βόρεια του Ιράν με τη βοήθεια τζιχαντιστών -τρομοκρατών, όπως φαίνεται από τις θέσεις στις οποίες έχουν αναπτυχθεί οι μισθοφόροι ,που έχουν μεταφερθεί στον νότιο Καύκασο.

Το Αζερμπαϊτζάν καταβάλλει μάλιστα μεγάλες προσπάθειες για να μεταφέρει μεγάλες ομάδες τζιχαντιστών-τρομοκρατών στα σύνορα με το Ιράν.

Αυτό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες τις χώρες της περιοχής, καθώς στο άμεσο μέλλον μπορεί να προκύψει ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα όσον αφορά τη μετατροπή αυτών των περιοχών σε ένα άλλο τρομοκρατικό οιονεί κράτος.

Η τρομοκρατική αυτή απειλή στην περιοχή γίνεται ολοένα και πιο εμφανής μέρα με τη μέρα και αυτές οι εξελίξεις είναι προς το συμφέρον όχι μόνο του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και της Τουρκίας, επειδή δημιουργείται μια εστία αναταραχής σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Δεν είναι τυχαία επίσης η έκκληση του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειναι σαφές άλλωστε ότι οι τουρκικές επεκτατικές φιλοδοξίες δεν περιορίζονται στα Ανατολικά, αλλά περιλαμβάνουν το Αιγαίο και στρέφονται κατά των νόμιμων δικαιωμάτων της φίλης Ελλάδας.

Η Ελλάδα προχώρησε σε ένα πολύ σημαντικό βήμα ανακαλώντας τον πρεσβευτή της από το Αζερμπαιτζάν. Εδειξε επίσης ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ(Ναγκόρνο Καραμπάχ).

H Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που, αφήνοντας στην άκρη τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα , επέδειξε πολιτικό θάρρος ,γεγονός που αποτελεί κριτήριο αξίας στη μεγάλη πολιτική. Ελπίζουμε ότι και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα λάβουν επίσης κάποια μέτρα, καθώς είναι αναγκαία η ενιαία η εξωτερική πολιτική, με δεδομένο ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί τουλάχιστον δύο κράτη μέλη της ΕΕ – την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η κίνηση της Ελλάδας δεν απευθύνεται μόνο στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, αλλά είναι επίσης και ένα σήμα κινδύνου για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι εξελίξεις σε αυτήν την περιοχή να εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.