Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαλέριος Ασλανίδης: Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και είναι Πόντιος με τα όλα του...!!!

Η συναρπαστική ζωή του πρωταθλητή στο τζούντο που είναι περήφανος για την καταγωγή του, έμεινε στην εσχατιά της Μαύρης Θάλασσας και είναι ο...




Η συναρπαστική ζωή του πρωταθλητή στο τζούντο που είναι περήφανος για την καταγωγή του, έμεινε στην εσχατιά της Μαύρης Θάλασσας και είναι οινοπαραγωγός

Κάποτε ήταν η Αρχαία Γοργυππία, μετά έγινε ο Κιμμέριος Βόσπορος και σήμερα είναι το Βίτιαζεβο, ένα χωριό με άρωμα Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων.

Ένα άρωμα που δεν έφυγε ποτέ, κι αν δεν το μυρίζεις το βλέπεις στα αρχαία ερείπια της Ανάπα, μια γη που αγάπησε από παιδάκι ακόμη ο Βαλέριος Ασλανίδης.

Σε αυτή την γη επέστρεψε ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, στα 67 του χρόνια, λίγες ώρες μετά την εμπειρία του μέσα σε ένα ψυχρό δωμάτιο με πόρτες ασφαλείας. Παρότι δεν πληρούσε τα ηλικιακά κριτήρια-το εμβόλιο χορηγείται σε άτομα μέχρι 60 ετών- οι γιατροί που τον υπέβαλλαν σε εξαντλητικά τεστ εξεπλάγησαν με την φυσική του κατάσταση. «Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου από την πάλη, ένας πρωταθλητής της Σοβιετικής Ένωσης και μου είπε να κάνω όποτε θέλω το εμβόλιο» δήλωσε στο Sputnik. «Αμέσως έβγαλα αεροπορικά εισιτήρια για τη Μόσχα και πήγα στο κέντρο.

Ήταν ένα υπέροχο κέντρο και μου έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Μου έκαναν έλεγχο παντού, μου κοίταξαν το αίμα, τα αντισώματα, έκανα τεστ για τον κορωνοϊό, έλεγξαν τα πνευμόνια μου. Τα πάντα».

Παλιός πρωταθλητής του τζούντο στα χρόνια της ΕΣΣΔ ο Ασλάνοφ όπως τον ξέρουν όλοι στην ευρύτερη περιοχή του Κράσνονταρ, ήταν ο μόνος συμπατριώτης μας που έκανε το πρώτο από τα δύο εμβόλια . Σε δύο εβδομάδες θα κάνει και το δεύτερο, το οποίο θα τον προστατεύει για δύομιση χρόνια από τον Covid-19, χωρίς να χρειάζεται πλέον να φοράει μάσκα.

Μετά την δίωρη παραμονή του στο ιατρικό κέντρο ώτσε οι γιατροί να βεβαιωθούν ότι είναι τελείως καλά έφυγε και επέστρεψε εκεί που του αρέσει να βλέπει τον ήλιο δύει, στο μέρος που ζει και αναπνέει χρόνια τώρα. Εκεί όπου έχει και καλιεργεί τους αμπελώνες του, οι οποίοι βγάζουν το Chardonnay του Πόντου, όπως λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει αλλά και Sauvignon στα χώματα που έπαιζε μικρός.




Τότε που η γιαγιά του μάζευε αυτόν και άλλα παιδάκια και τους έλεγε ιστορίες στην Ποντιακή διάλεκτο, τις οποίες δεν ξέχασε ποτέ. Πρωταθλητής στα δεκατρία του! Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου ο εύσωμος άνδρας που βγήκε από μια πύλη αφίξεων στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας βιαζόταν να φτάσει στο Ιατρικό Κέντρο Medik Preimium. Λίγη ώρα μετά την είσοδό του τον οδήγησαν σε ένα ειδικό δωμάτιο με πόρτες ασφαλείας και οι γιατροί του εξήγησαν ότι διατηρούν το εμβόλιο σε θερμοκρασία -32 βαθμών Κελσίου.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης είδε να το βγάζουν και περίμενε επτά λεπτά για να του χορηγηθεί η πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19 με μια ένεση. Μετά από λίγο άρχισαν να τον ρωτάνε πως αισθάνεται. Τον κράτησαν δύο ώρες με γιατρό συνεχώς δίπλα του να επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση για τυχόν παρενέργειες όπως ζαλάδα, πονοκέφαλο και διάφορα άλα συμπτώματα. Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.