Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία σε Τουρκία: Σταματήστε τις μονομερείς ενέργειες σε βάρος της Ευρώπης

   Νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε πριν από λίγο το γαλλικό ΥΠΕΞ για τη νέα αιφνιδιαστική έξοδο του Oruc Reis, καλώντας την τουρκική...

  



Νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε πριν από λίγο το γαλλικό ΥΠΕΞ για τη νέα αιφνιδιαστική έξοδο του Oruc Reis, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί έμπρακτα τις αποφάσεις της ΕΕ και να επιδείξει έμπρακτα την βούληση της να ξεκινήσει διάλογο με την Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του τύπου, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων Agnès Von der Mühll, απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει κάθε περαιτέρω προκλητική ενέργεια.

Σε ερώτηση για το ποιά είναι η αντίδραση της Γαλλίας στην ανακοίνωση της Άγκυρας για την επικείμενη επιστροφή τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ανατολική Μεσόγειο, σε χωρικά ύδατα που διεκδικούνται από την Ελλάδα, η εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε:

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τουρκική ανακοίνωση περί νέας εξόρμησης του σεισμογραφικού σκάφους Oruç Reis στα ανοιχτά του Καστελόριζου και της Ρόδου.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1ης Οκτωβρίου απευθύναμε σαφές κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει οιαδήποτε μονομερή ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κρατών μελών της Ένωσης.

Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να αποφύγει νέες προκλήσεις και να δείξει έμπρακτα τη θέλησή της για διάλογο με καλή πίστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.