Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πότε φοράμε μάσκα παντού στην Αττική, αν δεν υποχωρήσουν τα κρούσματα κορονοϊού

Στη δημιουργία του ψηφιακού Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που θα παρουσιάζει το επίπεδο κινδύνου κορονοϊού, ανά περιοχή της χώρας, αλλά κα...



Στη δημιουργία του ψηφιακού Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που θα παρουσιάζει το επίπεδο κινδύνου κορονοϊού, ανά περιοχή της χώρας, αλλά και τα μέτρα που αντιστοιχούν στην κάθε κατηγορία κινδύνου σχεδιάζουν Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων, σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία. Τι θα ισχύσει για μάσκες και μετακινήσεις.


«Οι διασωληνωμένοι είναι πάνω από 80 αυξάνοντας την πίεση στο Σύστημα Υγείας. Πάνω από 50% των εγχώριων κρουσμάτων κορονοϊού είναι στην Αττική», ανέφερε κατά την ενημέρωση ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, προειδοποιώντας για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, καθώς αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας όπως φαίνεται σε χώρες με 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Προκειμένου να προετοιμαστεί η χώρα ενόψει της δύσκολης περιόδου που αναμένεται, η κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων να ετοιμάσει έναν "οδικό χάρτη", που θα ομαδοποιεί τα μέτρα που θα εφαρμόζονται ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας, ενάν χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.



Τα μέτρα και οι κανόνες θα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, που θα αντιστοιχούν στο επιδημιολογικό φορτίο ανά περιοχή.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία από την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοροποιημένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή συνέχιση της κοινωνικο-οικονομικής ζωής της χώρας, δηλαδή τον «χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19».

Αυτός ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας:

- Ετοιμότητας
- Επιτήρησης
- Αυξημένης επιτήρησης
- Αυξημένου κινδύνου.

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σε επίπεδο Π.Ε. εκτός από έκτακτες περιστάσεις και ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες. Ο χάρτης θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το επόμενο βήμα στην περίπτωση της Αττικής δεν αποκλείεται να είναι η καθολική χρήση της μάσκας, αν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρήσει, αν και η κόπωση των πολιτών επιτάσσει ειδικούς χειρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.