Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναφορές για χτύπημα των Αρμενίων στον αγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν

pentapostagmaΡώσος σύμβουλος: ''Η Αρμενία με Ισκαντέρ θα ισοπεδώσει τους Αζέρους'' Χτυπήματα που θα πλήξουν την οικονομία...



pentapostagmaΡώσος σύμβουλος: ''Η Αρμενία με Ισκαντέρ θα ισοπεδώσει τους Αζέρους''


Χτυπήματα που θα πλήξουν την οικονομία Τούρκων, Αζέρων και Γεωργίας φέρεται ότι έκαναν οι Αρμένιοι.


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ, η Αρμενία προσπάθησε να στοχεύσει τον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Τσεϊχάν με πυραύλους. Το Γερεβάν το αρνείται και αναμένουμε τις επόμενες ώρες για το εάν θα επιβεβαιωθεί η είδηση.
Συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις

Στον ουρανό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εντοπίστηκαν αρκετά τουρκικά μαχητικά F-16. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Ρώσο πολεμικό ανταποκριτή και ειδικό Semyon Pegov.

Η υπερπτήση των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ ξεκίνησε την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίεφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Άγκυρας στην πολεμική σύγκρουση.

Ο Ρώσος ανταποκριτής συνέδεσε αμέσως την σχέση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων, και κατά την άποψή του η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν απαίτησε την άμεση συμμετοχή των τουρκικών δυνάμεων, όπερ και εγένετο, "ρίχνοντας έτσι όλες τις μάσκες".



Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ χαρακτήρισε την Άγκυρα ως «σημαντικό παίκτη» στην περιοχή του Καυκάσου.

Έτσι έχουμε την συχνότατη πλέον εμφάνιση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό πάνω από το Καραμπάχ, η οποία μαρτυρεί πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τουρκική εμπλοκή προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε όλα αυτά όμως η Ρωσία δεν πράττει ουδέν ενώ έχει ήδη αμυντική συνθήκη με την Αρμενία, ενώ η Δύση την επικροτεί την κίνηση δια της σιωπής της και διαφόρων “ελαφρών” ανακοινώσεων περί κατάπαυσης του πυρός.
Στο θέμα όμως παρενέβη και ο Ρώσος ειδικός αμυντικός αναλυτής και σύμβουλός του Κρεμλίνου Κ. Ζίβκωφ

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Αρμενία μπορεί να νικήσει το Αζερμπαϊτζάν κάνοντας χρήση των πυραύλων Ισκαντέρ, οι οποίοι διαθέτουν τεράστια καταστρεπτική ισχύ και μεγάλη εμβέλεια.

Ο εμπειρογνώμονας μίλησε για την επανάληψη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε ακόμη πιο μεγάλη κλίμακα.

Σε συνέντευξή του σε σερβική εφημερίδα, ο Σίβκωφ αξιολόγησε την ισορροπία δυνάμεων στην ένοπλη αντιπαράθεση στην περιοχή και σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev σχετικά με την επιτυχία των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων.


Πριν λίγο ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν έκανε μια δήλωση προς το έθνος, στο οποίο δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είχαν προελάσει βαθιά μέσα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καταλαμβάνοντας εννέα χωριά και την πόλη Jabrayil, που ήταν στη γραμμή επαφής.

Ο Κωνσταντίν Σίβκωφ, σχολιάζοντας την επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ότι η δήλωση του Αλίεφ, και οι «επιτυχίες» της στρατιωτικής επιχείρησης δεν αξίζουν την προσοχή μας, αφού είναι αναληθείς.

Επέστησε δε την προσοχή στο γεγονός ότι οι Αζέροι είναι απίθανο να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, καθώς δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο των στρατηγικών υψωμάτων στην περιοχή.

«Η κατάληψη πολλών χωριών σε μια εβδομάδα δεν αξίζει κανένα σχόλιο. Μπροστά στις δυνάμεις των Αζέρων υπάρχουν οροσειρές που ελέγχονται από τους Αρμένιους.

Η κατοχή αυτών των υψωμάτων που ελέγχονται από τους Αρμένιους, δεν δίνουν καμία προϋπόθεση για μεγάλης έκτασης στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο πόλεμος συνεχίζεται για μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς καμία επιτυχία για το Αζερμπαϊτζάν, παρά την υπεροχή του στον τομέα των ανθρώπινων πόρων και των όπλων», δήλωσε ο Σίβκωφ.

Πληροφορίες για συμμετοχή της ομάδας Wagner στο Αρτσάχ

Σημείωσε δε επίσης ότι η επίθεση στο Καραμπάχ δεν έχει καλές προοπτικές, καθώς ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν υφίσταται ήδη μεγάλες απώλειες τόσο μεταξύ του προσωπικού όσο και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα, η Αρμενία δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει τα επιθετικά της συστήματα, τα οποία είναι ικανά να συντρίψουν πλήρως το Αζερμπαϊτζάν.

«Η Αρμενία δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τα κύρια επιθετικά της συστήματα στον πόλεμο. Εννοώ τα πυραυλικά συστήματα Ισκαντέρ, με τη βοήθεια των οποίων ο στρατός της Αρμενίας μπορεί να χτυπήσει τις πετρελαιοπηγές του Αζερμπαϊτζάν, “λυγίζοντας” το Μπακού .

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν έχουν συγκρίσιμους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, για τα επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander που διαθέτει η Αρμενία», κατέληξε ο Σίβκωφ.

Η αλήθεια είναι αυτή ακριβώς για το τι λαμβάνει χώρα αυτήν την στιγμή στο Ναγόρνο/Καραμπάχ. Οι Αρμένιοι εκκένωσαν από αμάχους κάποια χωριά στην γραμμή επαφής, αλλά κατέχουν όλα τα στρατηγικά υψώματα της περιοχής, καθώς προετοιμάζονται για μια πιθανή τελική επίθεση κατά των Αζέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.