Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σουηδία: Μουσουλμάνοι μαθητές και δάσκαλοι αρνούνται να ακολουθήσουν την απαγόρευση της μαντίλας

"Κανείς δεν μπορεί να κυριαρχήσει σε μας " υποστηρίζουν-Κράτος εν κράτει! Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απαγόρευσ...



"Κανείς δεν μπορεί να κυριαρχήσει σε μας " υποστηρίζουν-Κράτος εν κράτει!

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απαγόρευση της μαντίλας στο Skurup της σουηδικής κομητείας Scania. Η κρατική τηλεόραση πήρε συνέντευξη από ένα κορίτσι που διευκρινίζει ότι αυτή και άλλοι μουσουλμάνοι μαθητές δεν σκοπεύουν να σεβαστούν την ληφθείσα απόφαση, αλλά δηλώνει ότι «κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για εμάς».

Ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο ότι εγκρίθηκε η πρόταση, πράγμα που σημαίνει ότι ο δήμος εισήγαγε απαγόρευση μαντίλας, burkas, niqabs καθώς και για άλλα είδη ιματισμού σε σχολεία. Ωστόσο, για την απόφαση ασκήθηκε έφεση στο Διοικητικό Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι είναι "απόλυτη έλλειψη σεβασμού για τη νομοθεσία μας".

Μεταξύ εκείνων που αψηφούν την απαγόρευση με την ανοχή της διοίκησης του σχολείου, είναι όχι μόνο μαθητές αλλά και δάσκαλοι στο σχολείο . Την Κυριακή το απόγευμα, η κρατική τηλεόραση πήρε συνέντευξη από τη 15χρονη Μάγια που έχει μουσουλμανικό υπόβαθρο και σπουδάζει στο Skurup. Λέγεται ότι η Μάγια άρχισε να φοράει μαντίλα για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση. Πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει να φοράει μαντίλα στο σχολείο επειδή η Σουηδία έχει θρησκευτική ελευθερία.

“Κανείς δεν θα βγάλει την μαντίλα, νομίζω. Ούτε εγώ. Επειδή δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το αποφασίσουν. Είναι θρησκευτική ελευθερία. Γιατί κανείς δεν μπορεί να κυριαρχήσει σε μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για εμάς”, λέει η Maya στην SVT .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.