Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Ο Μακρόν Κλείνει τζαμί στο Παρίσι μετά τη δολοφονία του καθηγητή από τζιχαντιστή...!! Επί ποδός οι Αρχές για ταραχές από τους μουσουλμάνους...!!

Οι αρχές επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων μετά τη δολοφονία καθηγητή από τζιχαντιστή και την απόφαση για κλείσιμο τζαμιού Το προσωρινό ...




Οι αρχές επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων μετά τη δολοφονία καθηγητή από τζιχαντιστή και την απόφαση για κλείσιμο τζαμιού

Το προσωρινό κλείσιμο ενός τζαμιού έξω από το Παρίσι, διατάχθηκε την Τρίτη, έπειτα από τη δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας από τζιχαντιστή, η οποία συγκλόνισε τη Γαλλία.

Το κλείσιμο διατάχθηκε στο πλαίσιο της καταστολής ατόμων που είναι ύποπτοι για υποκίνηση μίσους, ενώ το Μεγάλο Τζαμί του Παντίν, το οποίο βρίσκεται στα βορειοανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, είχε ανεβάσει βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, πριν την επίθεση στον καθηγητή, με το οποίο εξαπέλυε μίσος εναντίον του.

Πάντως στη χώρα επικρατεί τρόμος και οι αρχές βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο ταραχών ενώ έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον νεαρό τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Σαμιέλ Πατί. Ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ανζόροφ, ο οποίος μαχαίρωσε και εν συνεχεία αποκεφάλισε τον 47χρονο καθηγητή Ιστορίας επειδή παρουσίασε μέσα στην τάξη σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, είχε επαφή με τζιχαντιστή ρωσικής καταγωγής στη Συρία, όπως μεταδίδουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «La Nouvelle Republique» έκανε γνωστό ότι δέχθηκε απειλές, λίγες ώρες αφότου αναδημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από το Charlie Hebdo. Σύμφωνα με την διεύθυνση της εφημερίδας, έχει δεχθεί πέντε απειλές στο Facebook. H αναδημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Charlie Hebdo έγινε στις 18 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε χθες, Τετάρτη, φόρο τιμής στον καθηγητή ο οποίος αποκεφαλίστηκε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν», τόνισε ο Μακρόν χαιρετίζοντας «έναν καθηγητή που δεν θα ξεχάσουμε», σε ομιλία του στο προαύλιο του πανεπιστημίου της Σορβόννης, στη διάρκεια μιας τελετής στην οποία παρέστησαν η οικογένεια του Πατί και περίπου άλλοι 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματούχοι και συνάδελφοι του δολοφονηθέντα, αλλά και μαθητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.