Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών: «Μη αξιόπιστη & επικίνδυνη η Τουρκία»

Ο Ερντογάν αποτελεί στόχο Αμερικανών και Ισραηλινών ξεκάθαρα πλέον Την πάσα αλήθεια για τα σχέδια της Δύσης και του Ισραήλ που στοχοποιεί π...




Ο Ερντογάν αποτελεί στόχο Αμερικανών και Ισραηλινών ξεκάθαρα πλέον

Την πάσα αλήθεια για τα σχέδια της Δύσης και του Ισραήλ που στοχοποιεί πραγματικά τον ανεξέλεγκτο Ερντογάν, μας ανέφερε ο Ισραηλινός Αντισυνταγματάρχης ε.α. Mordechai Kedar, ο οποίος είναι ανώτερο στέλεχος στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat, ενώ υπηρέτησε για 25 χρόνια στην ισραηλινή στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών με ειδικότητα στα αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες ισλαμιστικές ομάδες.

Ο ίδιος τονίζει ξεκάθαρα ότι η μέχρι σήμερα η Τουρκία βρίσκεται υπό την επήρεια του δόγματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο στηρίζει την ύπαρξη του ISIS, αποδεικνύοντας παράλληλα την στενή σχέση της Άγκυρας με την οργάνωση αυτή παντού.

“Με αυτά τα λόγια, γίνεται πιο δύσκολο για τον Ερντογάν να κρύβεται πλέον πίσω από την ένταξή του στο ΝΑΤΟ, καθώς σχεδιάζει μια εξωτερική πολιτική που είναι λιγότερο προσανατολισμένη προς τη Δύση και το Ισραήλ και πιο εχθρική στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, πολύ μακριά από τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε κάποτε ο ίδιος για μια δημοκρατική μετάβαση στην χώρα του.

Ένα πικρό γεγονός ακόμη και στους πιο αφελείς μεταξύ των φίλων και των συμμάχων της Τουρκίας, ότι αρκεί η δομή εξουσίας στην Άγκυρα να είναι υπό τον έλεγχο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η Τουρκία θα παραμείνει σύμμαχος της δύσης.Αυτό θα έχει...συνέπειες...στις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας όμως, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος καθίσταται όλο και λιγότερο αξιόπιστος ως εταίρος, ειδικά αφού επιλέγει να συνεργάζεται με όλο και περισσότερο με εκείνους που πολεμούν τη Δύση και την χώρα μου”, τονίζει ο Ισραηλινός ειδικός.

Το στοιχείο της μη προβλεψιμότητας, είναι από τους κύριους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Μερικοί που το γνωρίζουν καλά αυτό νιώθουν ανησυχία, αλλά απέχουν να το εκφράσουν.

Ο τουρκικός όρος «επεκτατική εξωτερική πολιτική», περιγράφει με τον πιο γλαφυρό και κατανοητό τρόπο τις τουρκικές κινήσεις στην εξωτερική πολιτική.

«Η λογική της Τουρκίας σε όλες σχεδόν τις γωνίες του πλανήτη είναι η πρόκληση χάους. Οτιδήποτε υπονομεύει το νυν status quo είναι καλό για τα τουρκικά σχέδια», δήλωσε ο Galip Dalay, συνεργάτης του ιδρύματος Robert Bosch Academy.

“Μέρος της αλήθειας είναι το ακόλουθο, το οποίο περιγράφει την σοβαρότητα της κατάστασης. Ο ακροδεξιός ηγέτης του MHP Bahçeli και ο κύκλος των ισχυρών υποστηρικτών του που αφορά πρώην Τούρκους αξιωματικούς, πιστεύουν ότι έχουν βρει την χρυσή ευκαιρία να πειραματιστούν μαζι με τον Ερντογάν για μια Τουρκία που θα «ξαναγίνει αυτοκρατορία από μόνη της».

Ο Ερντογάν, είναι σε αδιέξοδο στη Συρία, ποτέ δεν κέρδισε από κανέναν την εμπιστοσύνη στο Ιράκ, κατάφερε να στρέψει τον Αραβικό Σύνδεσμο ολοκληρωτικά ενάντια στην κυβέρνησή του, απώθησε την Αίγυπτο, έχασε τεράστιο πολιτικό έδαφος στη Λιβύη και τώρα έμπλεξε στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, που αποτελεί την τέλεια παγίδα για να τον “εξοντώσει” η Μόσχα, η οποία δεν ανέχεται παιχνίδια στην αυλή της. 

Ο Ερντογάν, ο οποίος όμως έχει και την τελική ευθύνη, δεν έχει καμία αντίληψη για τις ισορροπίες στο παγκόσμιο σύστημα, όσο κι αν αυτό ταλαντεύεται, μιλώντας με περιφρόνηση για όλους εκείνους που του αντιστέκονται στα σχέδια αυτά και όλο αυτό έχει γυρίσει εναντίον του”, δηλώνει ο ίδιος. pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.