Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το «ύποπτο» σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής οδού στο Λιβάδι της Χιμάρας

himaraΈνα ακόμα δείγμα της αλβανικής αυθαιρεσίας κατά των κατοίκων της Χιμάρας, που άπτεται του πολυπαθούς περιουσιακού ζητήματος, ήρθε ...

himaraΈνα ακόμα δείγμα της αλβανικής αυθαιρεσίας κατά των κατοίκων της Χιμάρας, που άπτεται του πολυπαθούς περιουσιακού ζητήματος, ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα ήδη υπάρχοντα, που κατά καιρούς μας έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.


  Καθώς μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, το παρακάτω τοπογραφικό - κατασκευαστικό σχέδιο απεικονίζει την ανάπλαση μέρους της παραλιακής οδού Λιβαδίου σε πεζοδρόμηση. Ακόμη, σύμφωνα με το σχέδιο, έχει δρομολογηθεί και η δημιουργία εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος ως προς οικονομική εκμετάλλευση. Έως εδώ όλα καλά.    Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το σχέδιο υπεγράφη ήδη από τις 23.04.2020 και φέρει την επίσημη υπογραφή του δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, χωρίς έως και σήμερα τα οικόπεδα αυτά να έχουν εγγραφεί στο εθνικό κτηματολόγιο. Επιπλέον, για τα συγκεκριμένα κομμάτια γης δεν έχει υπάρξει έως και σήμερα καμία προκήρυξη δημοπρασίας από το αρμόδιο Υπουργείο όσον αφορά τη δημόσια διαβούλευση του ζητήματος αυτού και κατ' επέκταση δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την νόμιμη αποζημίωση των ιδιοκτητών. 


  Το ερώτημα που ταλανίζει την κοινωνία της Χιμάρας είναι, γιατί προηγήθηκε η υπογραφή ενός σχεδίου για το οποίο δεν έχει ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία δημοπρασίας και αποζημιώσεων από το αλβανικό κράτος; Σε πρώτη ανάγνωση, η απάντηση είναι γνωστή: για την αποφυγή καταβολής αποζημιώσεων στους γηγενείς ιδιοκτήτες. Επιστρέφουμε, επομένως, στη ρίζα του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών από το αλβανικό κράτος. Απώτερος σκοπός η πλήρης οικονομική εκμετάλλευση μιας παραλιακής τοποθεσίας που χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο» όσον αφορά τη φυσική της ομορφιά και τα τουριστικά κέρδη που μπορεί να αποφέρει. 


Επιπροσθέτως, με την κίνηση αυτή το αλβανικό κράτος, εκτός από το οικονομικό όφελος, προάγει και το σταδιακό σχέδιο εξαλβανισμού της περιοχής μας, καθώς θέτει τους ιδιοκτήτες των γαιών εκτός των περιουσιών τους, αλλά και τους ντόπιους επιχειρηματίες αδρανείς, αφού η οικονομική – τουριστική δραστηριότητα της περιοχής θα περάσει στα χέρια «κολλητών φίλων» της αλβανικής κυβέρνησης, αφήνοντας ξεκάθαρη υπόνοια για πιθανή εμπλοκή και της αλβανικής μαφίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.   Επειδή, καιρός γαρ εγγύς, οι κάτοικοι της Χιμάρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ζητούν να λάβουν τις απαραίτητες εξηγήσεις για την ύποπτη βιασύνη υπογραφής του σχεδίου από το Δημαρχείο Χιμάρας, αλλά και για την επίσημη τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργείου επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.