Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ για να αρέσει στους τούρκους... Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θετικά στοιχεία» από το αποτελέσματα στη σύνοδο κορυφής...

tribune.gr_ Στην Άγκυρα ανοίγουν σαμπάνιες μετά το βατερλό της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής. Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο γ...



tribune.gr_Στην Άγκυρα ανοίγουν σαμπάνιες μετά το βατερλό της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής. Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «θετικά στοιχεία», αν και κρατά τα προσχήματα του «παιχνιδιού», επαναλαμβάνοντας τη ρητορική περί ΕΕ «ομήρου» Ελλάδας και Κύπρου.

Απορρίπτει η Τουρκία την απειλή των κυρώσεων που διατυπώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της σε απάντηση των παράνομων δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν».

Στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση «έγιναν όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Θέλει περισσότερα η Τουρκία; Προφανώς. Τώρα της άνοιξε η όρεξη. Τώρα είναι που δεν θα χορταίνει με τίποτα.

«Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Όσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Δηλαδή, η Τουρκία, επειδή τα θέλει όλα, αναγνωρίζει τα «θετικά στοιχεία» και συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με την πολιτική κατευνασμού και τη συνθηκολόγηση κανείς δεν κέρδισε σεβασμό και ελευθερία. Μόνο εξευτελισμό και υποδούλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.