Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εργαζόμενος που έχει παραιτηθεί ο «ασθενής μηδέν» του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνολικά 47 κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε είναι εργαζόμενοι - Προβληματισμός για τον τρόφιμο του γηρ...




Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνολικά 47 κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε είναι εργαζόμενοι - Προβληματισμός για τον τρόφιμο του γηροκομείου που ήρθε σε επαφή με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά

Ένας εργαζόμενος που νοσούσε από κορωνοϊό είναι ο «ασθενής μηδέν» του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εμφανίστηκαν 47 κρούσματα κορωνοϊου σε προσωπικό και ηλικιωμένους. «Υπάρχει ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό που κόλλησε έναν ηλικιωμένο. Έτσι φαίνεται πως έγινε η διασπορά. Εμείς τηρούσαμε κανονικά όλα τα μέτρα. Δεν ξέρουμε που είναι το συγκεκριμένο άτομο. Το αναζητούμε», επισημαίνουν πηγές από το γηροκομείο.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται από τις αρχές. Παράλληλα, όπως έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον έως τώρα, καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.


Δυο διαφορετικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ εμφανίστηκαν λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πιπίνου και Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθηνας.

Τα στελεχη του οργανισμού φόρεσαν τις ειδικές προστατευτικές στολές και μπήκαν μέσα στο γηροκομείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέα γρήγορα τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοιου.


Το απόγευμα ακόμη μια ηλικιωμένη κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί από το γηροκομείο σε νοσοκομείο καθώς έχει διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε πως κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, διενήργησε την Πέμπτη έλεγχο στη Μονάδα Φροντίδας Υγείας «Αττική» στον Αγ.Παντελεήμονα με σκοπό τη διακρίβωση των συνθηκών που επέτρεψαν την είσοδο του SARS COV-2 στη μονάδα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του σε φιλοξενούμενους και προσωπικό.

«Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ, διαπιστώθηκε η διενέργεια τεστ από στελέχη του ΕΟΔΥ ενώ υπήρχε σε εξέλιξη και η διακομιδή περιθαλπόμενων σε νοσοκομεία αναφοράς. Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Αρχής προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στη παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. .

«Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου της ΜΦΗ με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.
Σημειώνεται ότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.Ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω ΜΦΗ», συνέχισε στην ίδια ανακοίνωση.


«Βλέπαμε να γίνεται η τροφοδοσία κανονικά. Να μπαίνουν και να βγαίνουν οι υπάλληλοι της εταιρειας χωρίς να λαμβάνουν κανένα μετρο προστασίας», μας είπε την Παρασκευή κάτοικος της περιοχής.

«Πολλοί υπάλληλοι νοσηλευτές κυκλοφορούσαν παντού στην περιοχή. Ενδεχομένως από εκεί να έγινε η διασπορά του κορωνοιο», έλεγε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Η επιχείρηση της μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα ξεκίνησε το πρωί της Πεμπτης και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα διακομιστούν και άλλοι ασθενείς στα νοσοκομεία.

Εως τώρα ορισμένοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.