Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας πόλη – «Την αφήσαμε μέσα σε δάκρυα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε την Πέμπτη ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στην Τουρκία, αναφερόμενος στην κατοχή της πόλης απ...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε την Πέμπτη ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στην Τουρκία, αναφερόμενος στην κατοχή της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1517 έως και το 1917.

«Σε αυτήν την πόλη, που έπρεπε να αφήσουμε μέσα σε δάκρυα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ακόμη δυνατό να συναντήσουμε ίχνη της οθωμανικής αντίστασης.

»Έτσι η Ιερουσαλήμ είναι πόλη μας, μια πόλη από εμάς», είπε μιλώντας σε Τούρκους βουλευτές στην Άγκυρα.

Όπως σημείωσε, η πρώτη κατεύθυνση που στρέφονται οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται είναι προς την Ιερουσαλήμ, στο τέμενος Αλ Άκσα και στον Θόλο του Βράχου, «συμβολικά τζαμιά της πίστης μας».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η Ιερουσαλήμ φιλοξενεί επίσης ιερούς τόπους του χριστιανισμού και του ιουδαϊσμού.

Η Jerusalem Post σχολιάζει ότι η σύγχρονη Τουρκία, ως κράτος διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τονίζει εδώ και καιρό τη διαρκή σύνδεσή της με την ιερή πόλη, καταδικάζοντας συχνά τις φερόμενες προσπάθειες του Ισραήλ να την «εβραιοποιήσει» και την αναγνώρισή της ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την αμερικανική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017.

Κατά τη διάρκεια μιας μακράς ομιλίας του, στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Ερντογάν αφιέρωσε πολλά λεπτά θρηνώντας τη μοίρα της Ιερουσαλήμ και την κατάσταση των Παλαιστινίων.

«Μια άλλη κρίση που παρακολουθεί προσεκτικά η χώρα μας και το έθνος μας είναι η καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ», είπε, αναφερόμενος σε ισραηλινές πρακτικές που παραβιάζουν το άδυτο της Ιερουσαλήμ.

«Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ δεν είναι ένα συνηθισμένο γεωπολιτικό ζήτημα για εμάς.

»Πρώτα απ ‘όλα, η τρέχουσα φυσική εμφάνιση της Παλιάς Πόλης, που είναι η καρδιά της Ιερουσαλήμ, χτίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, με τα τείχη, το παζάρι και πολλά κτίρια.

»Οι πρόγονοί μας έδειξαν το σεβασμό τους για αιώνες διατηρώντας την πόλη σε υψηλή εκτίμηση».

Δηλαδή, όπου έχτισαν οι Οθωμανοί κτίρια και μνημεία προβάλλει δικαιώματα, αν και οι Τούρκοι έχασαν την πόλη σε πόλεμο πριν έναν αιώνα, ενώ όπου τα κτίρια είναι Ελλήνων, όπως η Αγία Σοφία, πάλι εκείνοι έχουν τα δικαιώματα επειδή τα πήραν με «κατάκτηση». Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Μονά ζυγά δικά τους.

Με αυτόν τον ημιπαράφρονα τύραννο, που θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ανοιχτά διακηρύττει ότι επιθυμεί να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ, επειδή είναι «δική του πόλη», η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα να συνθηκολογήσει, καθιστώντας έτσι τη χώρα μας αναξιόπιστη ενώπιον των Ισραηλινών και Αράβων συμμάχων μας.

Όποια ελληνική κυβέρνηση αδειάσει Ισραήλ και Άραβες, συνθηκολογώντας με την Τουρκία, υπακούοντας στο μερκελικό καθεστώς, δεν θα έχει καλό τέλος.

Μάλλον ορισμένοι δεν έχουν κατανοήσει ακριβώς τι παίζεται. Τη χώρα μας μην πάρουν στον λαιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.