Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τεράστιες προκλήσεις για την ιχνηλάτηση επαφών κορονοϊού

news4healthΣτην Βρετανία η ιχνηλάτηση επαφών κορονοϊού αποδείκνευεται εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που φαντάζει πολύ πιθανό να ισχύει και παγκ...

news4healthΣτην Βρετανία η ιχνηλάτηση επαφών κορονοϊού αποδείκνευεται εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που φαντάζει πολύ πιθανό να ισχύει και παγκοσμίως. 


Φέτος, η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE) εκτίμησε ότι για να μειωθεί η εξάπλωση της COVID-19, τουλάχιστον το 80% των στενών επαφών όλων των μολυσμένων ατόμων θα πρέπει να αυτο-απομονωθούν εντός 48 ωρών από την έκθεση. Αυτό δεν είναι μόνο δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά και δύσκολο να μετρηθεί. Οι επαφές μπορεί να έχουν ξεχαστεί, ορισμένες επαφές δεν θα έχουν προσεγγιστεί και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιες από αυτές που προσεγγίστηκαν θα συμμορφωθούν στα αιτήματα αυτοαπομόνωσης.


Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αυτο-απομόνωση να συμβεί σε λιγότερο από δύο ημέρες - όμως, από τις 8 Οκτωβρίου 2020, μόνο το 35,4% των αποτελεσμάτων των τεστ ελήφθησαν εντός 48 ωρών μετά το τεστ (ο αριθμός αυτός υπολογίζεται με τη χρήση δεδομένων που δημοσιεύονται από το NHS Test και Trace)


Δεδομένων των δυσκολιών για τη δημιουργία επαφών και τη διασφάλιση της απομόνωσης, η υπηρεσία εντοπισμού επαφών του NHS δημοσιεύει επί του παρόντος μέτρα μεσολάβησης – υπολογίσιμα, αλλά λιγότερο αντιπροσωπευτικά στοιχεία – για να περιγράψει την αποτελεσματικότητα του συστήματος.


Οι μετρήσεις αναφέρονται ως ποσοστό του συνόλου των ασθενών των οποίων τα δεδομένα μεταφέρονται στην υπηρεσία εντοπισμού επαφών του NHS εκείνη την εβδομάδα, και όχι στον πραγματικό συνολικό πληθυσμό ασθενών. Ο αριθμός αυτός μπορεί να περιλαμβάνει ασθενείς που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων και να αποκλείσει τις θετικές εξετάσεις από τις ιδιωτικές ρυθμίσεις. Πιο κάτω, υπολογίζονται δύο άλλα μέτρα που λαμβάνουν υπόψη μόνο τον αριθμό των στενών επαφών που έχουν πράγματι επιτευχθεί, είτε ως ποσοστό όλων των επαφών είτε μόνο ως εκείνων για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας.


Συνολικά, τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα φτωχό υποκατάστατο του στόχου του 80% και δεν καταγράφουν τον πλήρη βαθμό στον οποίο έχουν πράγματι εντοπιστεί οι επαφές μιας θετικής υπόθεσης, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.


Ειδικότερα, την εβδομάδα 8-14 Οκτωβρίου, το 39% των εκτιμώμενων νέων λοιμώξεων έλαβε θετικά τεστ, το 27% κατάφερε να παράσχει λεπτομέρειες για τις επαφές και μόλις το 16% αυτών των επαφών προσεγγίστηκαν και τους έγινε σύσταση να απομονωθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.