Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: «Να αποσυρθεί η Αρμενία από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που... Αν μας το ζητήσει θα στηρίξουμε...»

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε πως το Αζερμπαϊτζάν «κάνει το καλύτερο που μπορεί» Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αι...


Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε πως το Αζερμπαϊτζάν «κάνει το καλύτερο που μπορεί»

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αιτηθεί από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τόνισε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, αν το ζητήσει, διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε πως το Αζερμπαϊτζάν «κάνει το καλύτερο που μπορεί».

«Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μάχη κατά της τρομοκρατίας και προσπαθεί [το Αζερμπαϊτζάν] να υπερασπιστεί το έδαφός της, γιατί έχει την ικανότητα και την επάρκεια να κάνει κάτι τέτοιο. Προκειμένου να κηρυχθεί εκεχειρία, η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από το αζέρικο έδαφος. Το Μπακού δεν έχει ζητήσει προσώρας την υποστήριξη της Τουρκίας, γιατί είναι σε θέσει να προστατευτεί με τις δυνάμεις του. Ωστόσο, αν το κάνει, θα προσφέρουμε τη στήριξή μας και κανείς δεν μπορεί να αντιτεθεί σ' αυτό» σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου κατήγγειλε τους διεθνείς μηχανισμούς πως αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί στη διευθέτηση του προβλήματος, αναφέροντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αιτηθεί από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που φέρεται πως κατέχει.

«Τα τελευταία 30 χρόνια, το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό εισβολή. Το Αζερμπαϊτζάν έχει επιδείξει μεγάλη υπομονή. Αλλά κανείς δεν έκανε πραγματική προσπάθεια για εξεύρεση λύσης» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.