Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο της Γλυφάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί ήδη 14 άτομα, 12 φιλοξενούμενοι και 2 εργαζόμενοι σε γηροκομείο στη Γλυφάδα. Συ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί ήδη 14 άτομα, 12 φιλοξενούμενοι και 2 εργαζόμενοι σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.


Συναγερμός σήμανε σε γηροκομείο στη Γλυφάδα, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί ήδη 14 άτομα, 12 φιλοξενούμενοι και 2 εργαζόμενοι.


Χθες το βράδυ, 5 ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ από τη δομή σε νοσοκομείο της Αττικής, μετά τη διάγνωση τους. Παραμένουν ασσυμπτωματικές, ενώ η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα.


Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου αναφέρουν πως μια εργαζόμενη βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου του ΕΟΔΥ, καθώς ήταν ασυμπτωματική. Δύο επαναληπτικοί έλεγχοι δεν έδειξαν νέα κρούσματα, αλλά κατα τη διάρκεια ενός τρίτου επανέλεγχου από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θετικά βγήκαν άλλα 5 άτομα. 


 


Καμπάνα Χαρδαλιά: «Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές - Εύθραυστη σταθερότητα στην Αττική»

 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντωντας σε σχετική ερώτηση του News4health τόνισε ότι ανησυχεί για όλες τις περιοχές και όχι μόνο για την Αττική.


«Ανησυχούμε για όλες τις περιοχές» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά «διότι μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε 48 ώρες μικρά cluster να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».


Ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι πέρα από την Αττική τέτοιες ταλαντώσεις στα κρούσματα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 σε σχέση με άλλες περιοχές.


«Η Αττική δείχνει αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα που είναι αποτέλεσμα όλων των μέτρων τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα. Δε σημαίνει, όμως, ότι δεν είναι εύθραυστη. Ότι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο» υπογράμμισε.


«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά είναι υπό πίεση. Στα Γιάννενα ο δείκτης απέχει από το 150, αλλά όχι σημαντικά», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση». «Για αυτό και απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.