Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες από αύριο στη χαροκαμένη Λομβαρδία λόγω κορονοϊού

Την απόφαση με την οποία από αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται σε όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας από τις 11 το ...


Την απόφαση με την οποία από αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, η κυκλοφορία θα απαγορεύεται σε όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ανακοίνωσαν ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, και ο περιφερειάρχης, Ατίλιο Φοντάνα. Το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου.

Το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία παρουσιάζουν διαρκή αύξηση στην περιοχή αυτή του ιταλικού Βορρά. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνον για λόγους εργασίας και για επείγοντες λόγους υγείας με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

Αντίστοιχο μέτρο πιθανόν να υπάρξει και σε άλλη περιφέρεια της Ιταλίας. Ο περιφερειάρχης Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, Βιντσέντσο ντε Λούκα, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης (20/10) ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ζητήσει από την κυβέρνηση της Ρώμης την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην περιοχή αρμοδιότητάς του, με ισχύ από τις 11 το βράδυ.

«Ζητήσαμε από την Ιταλική Πολιτική Προστασία 600 γιατρούς και 800 νοσηλευτές, και μέχρι τώρα μας απάντησαν ότι θα μας στείλουν 50 γιατρούς και 100 νοσηλευτές», τόνισε ο Ντε Λούκα, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Πρόκειται για πόλεμο. Έστω και αν μέχρι τώρα τα πράγματα δεν είναι σε οριακή κατάσταση, αν προσποιηθούμε ότι πάνε όλα καλά, θα οδηγηθούμε σίγουρα στην καταστροφή», πρόσθεσε ο Μπρούνο Τζουκαρέλι, αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Νάπολης.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.