Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκκληση στον Καναδά για διακοπή των εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας προς την Τουρκία

Η αρμενική κοινότητα Καναδά απαιτεί την απαγόρευση εξαγωγή στην Τουρκία προϊόντων στρατιωτικής τεχνολογίας για drone Παρατηρητές υποστηρίζο...


Η αρμενική κοινότητα Καναδά απαιτεί την απαγόρευση εξαγωγή στην Τουρκία προϊόντων στρατιωτικής τεχνολογίας για drone

Παρατηρητές υποστηρίζουν ότι drones με καναδική τεχνολογία χρησιμοποιούνται στη μάχη ενάντια στις αρμενικές δυνάμεις.

Η αρμενική κοινότητα του Καναδά καλεί την Οτάβα να απαγορεύσει την εξαγωγή προηγμένης τεχνολογίας drone στην Τουρκία μετά από αναφορές ότι η Άγκυρα έχει αναπτύξει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις μάχες ενάντια στις αρμενικές δυνάμεις στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
…..
Ο Σεβάγκ Μπελιαν-εκτελεστικός διευθυντής της αρμενικής εθνικής επιτροπής του Καναδά προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως κάθε καναδική στρατιωτική βοήθεια προς την Τουρκία. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση των φιλελευθέρων να καταδικάσει τις ενέργειές του Αζερμπαϊτζάν. Ο Μπελιάν χρησιμοποιώντας το αρμενικό όνομα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε πως “Πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις καταδεικνύουν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τουρκική Δημοκρατία. Απαιτούμε μία αυστηρή καταδίκη των ενεργειών του Αζερμπαϊτζάν”.

Με κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε από δύο ντουζίνες καναδικές αρμενικές οργανώσεις τη Δευτέρα, καταδικάζεται επίσης η απερίφραστη υποστήριξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές ενέργειές του Αζερμπαϊτζάν.

Η δήλωση με αναφορά στην αρμενική γενοκτονία του 1915 από την οθωμανική Τουρκία, αναφέρει πως “Θεωρώντας ότι οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του 1915 που υπήρξε το απόλυτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έχουν το θράσος να επιστρέψουν για άλλη μία φορά για να συνεχίσουν να διαπράττουν τον ατιμώρητα το έγκλημα του 1915 ενάντια στους Αρμένιους, έχουμε την ηθική υποχρέωση να ενώσουμε όλα τα μέσα μας νομικά, πολιτικά ή και οικονομικά προκειμένου να υποστηρίξουμε το λαό της Αρμενίας και του Καραμπάχ”.
……
Ο Kelsey Gallagher, ερευνητής της ομάδα αφοπλισμού Project Plowshares, ο οποίος έχει μελετήσει τις καναδικές εξαγωγές τεχνολογίας drone στην Τουρκία, δήλωσε ότι τα πλάνα του drone που κυκλοφόρησε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να δείχνουν εικόνες που είναι πανομοιότυπες με τα τουρκικά αεροσκάφη TB2 Bayraktar – τα οποία χρησιμοποιούν καναδικής παραγωγής οπτικούς αισθητήρες WESCAM και καναδικά συστήματα στόχευσης λέιζερ.

…………

https://www.cbc.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.