Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παράταση για την τηλεργασία μέχρι 31/10 στην Αττική, ποιοι εξαιρούνται

Παράταση για την τηλεργασία μέχρι 31 Οκτωβρίου για την Περιφέρεια της Αττικής. Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 η εφαρμογή της υποχρε...



Παράταση για την τηλεργασία μέχρι 31 Οκτωβρίου για την Περιφέρεια της Αττικής.


Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 η εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεργασίας στην Περιφέρεια Αττικής. Ειδικότερα παρατείνεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοιού COVID-19, η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4272/2020 για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας.

Μεταξύ αυτών, παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα καθώς και της εφαρμογής κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.


Το νέο σύστημα για την τηλεργασία εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής μόνο στις περιπτώσεις όπου η εργασία μπορεί να παρασχεθεί από τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που μπορούν να απασχοληθούν με το σύστημα αυτό.

Από την τηλεργασία εξαιρούνται οι εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, φαρμακαποθήκες, υπεραγορές τροφίμων και ταχυμεταφορές. Να σημειωθεί ότι κατά τον υπολογισμό των εργαζομένων δε λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή, καθώς και οι εργαζόμενοι που τελούν σε κάθε είδους νόμιμη άδεια (όπως μητρότητας, ασθένειας κ.α.).

Επίσης, για τον ίδιο σκοπό, η διάταξη εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις εργαζομένων που ο χρόνος εργασίας τους είναι μοιρασμένος σε εργασία γραφείου και σε εξωτερικές εργασίες, και μόνο στο βαθμό που η εργασία γραφείου δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση κατά την οποία από τον υπολογισμό του ανωτέρω ποσοστού προκύπτει δεκαδικός αριθμός 0,50 και πάνω γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.