Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στοκάρουν όπλα οι Αμερικανοί ενόψει εκλογών – Χρυσές δουλειές για τα οπλοπωλεία

Χρυσές δουλειές για τα οπλοπωλεία, τα σκοπευτήρια και τις εταιρείες εκπαίδευσης στον χειρισμό των όπλων λιγότερο από τρεις εβδομάδες από...

Χρυσές δουλειές για τα οπλοπωλεία, τα σκοπευτήρια και τις εταιρείες εκπαίδευσης στον χειρισμό των όπλων λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.



Από τις αγροτικές περιοχές ως τις μεγάλες μητροπόλεις, τους Αμερικανούς μοιάζει να τους έχει καταλάβει αληθινή φρενίτιδα αγοράς όπλων. “Ουρές” σχηματίζονται μπροστά από τα οπλοπωλεία και τα εκπαιδευτήρια σκοποβολής.


“Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τόσο πολλοί νέοι αγοραστές που οι κατασκευαστές δυσκολεύονται να καλύψουν τη ζήτηση”, σχολιάζει ο Τσαντ Ουίνκλερ, που διαχειρίζεται τη σχολή σκοποβολής Μπούντοκς. Καταγράφονται “ελλείψεις όπλων και πυρομαχικών” σε όλη τη χώρα, προσθέτει.


Κατά συνέπεια, οι τιμές έχουν πάρει “φωτιά”. Ένας από τους πελάτες λέει πως πλήρωσε 800 δολάρια για να αγοράσει ένα ημιαυτόματο τουφέκι που κανονικά κοστίζει 499.


Στη Νέα Υόρκη, όπου η νομοθεσία για τα όπλα είναι πολύ αυστηρότερη απ’ ό,τι στο Μισισιπή, ο χρόνος επεξεργασίας των αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών οπλοκατοχής επιμηκύνεται. “Συνήθως, παίρνει έξι μήνες, τώρα χρειάζεται πάνω από 14”, λέει ο Τζον Ντελόκα, ιδιοκτήτης σκοπευτηρίου στο Κουίνς.



Όπλα πριν τις εκλογές

Οι στατιστικές της ομοσπονδιακής αστυνομίας για τις αιτήσεις πολιτών που θέλουν αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου – δικαιολογητικό απαραίτητο για την αγορά όπλων και γεμιστήρων – επιβεβαιώνουν την συρροή: από τις 2,3 εκατ. τον μήνα κατά μέσον όρο το 2019, έφθασαν τις 3,9 εκατομμύρια τον Ιούνιο. Επρόκειτο για ρεκόρ.


Ο Τσαντ Ουίνκλερ από την πλευρά του θυμίζει ότι πάντα η ζήτηση για όπλα αυξάνεται πριν από τις εκλογές. Όπως λέει, οι ιδιοκτήτες όπλων, περίπου το 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, κάνουν στοκ επειδή φοβούνται πως η νομοθεσία θα μπορούσε να γίνει αυστηρότερη.


Ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, που λέει ότι θέλει να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αλίσια Μπρούερ, που πήγε μαζί με τον άνδρα της στη σχολή Μπούντοκς για να μάθει πώς να χειρίζεται το ολοκαίνουργιο AR-15 τους. “Θέλουμε να προφυλαχθούν τα δικαιώματα που εγγυάται η Δεύτερη Τροπολογία” του Συντάγματος, προσθέτει, προτού πέσει πρηνηδόν για να εκπαιδευτεί.


Ανεξαρτήτως των κινήτρων των αγοραστών, ένα είναι σίγουρο: “ο κλάδος μας θα γνωρίσει μεγαλοπρεπή χρονιά”, λέει ο Τσέρνοφ μέσα στο νεοϋορκέζικο οπλοπωλείο του. Τα πράγματα πάνε “λαμπρά” για το κατάστημά του, αλλά “αν το δεις ως αντανάκλαση του τι συμβαίνει στη χώρα, είναι λυπηρό στην πραγματικότητα”.


πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.