Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέκοψε για σήμερα, αύριο η απόφαση για τις αναστολές...

Στην τελική ευθεία για το εάν θα δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ολοκλήρωσαν...



Στην τελική ευθεία για το εάν θα δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ολοκλήρωσαν τις δευτερολογίες τους και το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή για αύριο στις 11 το πρωί, προκειμένου να εξετάσει τα θέματα που ανέκυψαν στη σημερινή συνεδρίαση από πλευράς του Ιωάννη Λαγού και του Ηλία Κασιδιάρη. Στη συνέχεια αναμένεται -πιθανόν και αύριο- το δικαστήριο να αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφασίσει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα παραμείνουν ελεύθεροι.

Νωρίτερα στη δικαστική αίθουσα οι τόνοι ανέβηκαν κατά την τελευταία τοποθέτηση των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Βρέθηκα σε αδυναμία, δεν ήξερα αν πρέπει να απαντήσω στις προϋποθέσεις του νόμου, ή στον περιοδεύοντα θίασο που έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ, μετά την απόφαση περί ενοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος. Οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης στις δευτερολογίες τους συντάχθηκαν απόλυτα με την πρόταση της εισαγγελέως και ζήτησαν οι εντολείς τους να μείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επιμένει η εισαγγελέας: Να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες

Σημειώνεται ότι στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, μετά την ευθεία αμφισβήτηση των προτάσεών της από το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως έγινε γνωστό εμμένει στην πρότασή της περί αναστολής εκτέλεσης ποινής για όλους τους καταδικασθέντες πλην του Ρουπακιά.

Η κυρία Οικονόμου ζήτησε και έλαβε τον λόγο για να απαντήσει στις «παρατηρήσεις σε ιδιαίτερα έντονο ύφος», προκειμένου να μην υπάρχουν «παρερμηνείες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και έστρεψε τα βέλη της τόσο στους δικαστές όσο και στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

«Ποια παραπλάνηση και ποια ψευδή γεγονότα εξέθεσε η εισαγγελική έδρα;

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας και καταφέρονται εναντίον του προσώπου της εισαγγελέως επειδή δεν τους είναι αρεστές οι προτάσεις της», ήταν η κατάληξη της τοποθέτησής της.

«Οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής»

Η εισαγγελέας επανέλαβε για κάθε μία περίπτωση που την εγκάλεσε χθες η πρόεδρος ότι εμμένει στη άποψή της περί αναστολής, επαναλαμβάνοντας ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, τέλεσης νέων αδικημάτων, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη εάν φυλακιστούν και ότι δεν παραβίασαν όρους.

Ειδικά για την τελευταία παράμετρο έθεσε το ζήτημα που έχει ανακύψει με το βούλευμα του Γιάννη Λαγού, το οποίο προσκομίστηκε και διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα του 2015, ο Γιάννης Λαγός επέστρεψε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε μεταγενέστερο έγγραφο με το οποίο το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε πως δεν υπήρξε ηθελημένη παραβίαση όρων και τον αποφυλάκισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.