Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ... Γαλλο-αιγυπτιακό σενάριο σε ναυτική άσκηση στοχοποιεί την Τουρκία!

Η Αίγυπτος παίρνει μέτρα κατά των Τούρκων "πειρατών" της Μεσογείου Πολεμικά πλοία της Αιγύπτου και ένα υποβρύχιο της Γαλλίας πραγ...


Η Αίγυπτος παίρνει μέτρα κατά των Τούρκων "πειρατών" της Μεσογείου

Πολεμικά πλοία της Αιγύπτου και ένα υποβρύχιο της Γαλλίας πραγματοποίησαν ναυτική άσκηση στην Α. Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποστείλουν ένα ισχυρότατο “μήνυμα” στον πλήρως ανεξέλεγκτο Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος προς το παρόν είναι απασχολημένος με το Ναγκόρνο/Καραμπάχ, αλλά θα “επιστρέψει” σύντομα ξανά στην Μεσόγειο.

Από στρατιωτικής άποψης στην άσκηση συμμετείχε μια αιγυπτιακή φρεγάτα τύπου FREMM με την ονομασία "Tayha Misr" και ένα υποβρύχιο τύπου 209/1400, ενώ από γαλλικής ένα υποβρύχιο με την ονομασία "Latouche-Treville".

Η κοινή άσκηση χθες περιελάμβανε διάφορα σενάρια και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της "ασφάλισης περιοχών" από πιθανές νυχτερινές επιθέσεις υποβρυχίων, εκπαίδευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο, ενώ εμπεριείχε και σενάριο αποτροπής ασύμμετρων απειλών.Το αιγυπτιακό υποβρύχιο τύπου 209, πρόκειται για ένα εκσυγχρονισμένο ναυτικό σύστημα, το οποίο είναι ικανό να εκτοξεύει τορπίλες και πυραύλους, ενώ είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα μάχης, επικοινωνίες και ηλεκτρονικά συστήματα.

Ειδικά όμως το σενάριο "ασφάλισης θαλάσσιων περιοχών", δεν υλοποιήθηκε τυχαία και αποσκοπεί σαφώς σε περιοχές όπου θα διεξάγονται έρευνες ή γεωτρήσεις και θα δρα ο γαλλικός κολοσσός TOTAL.

Οι ασκήσεις αφορούν κοινές προσπάθειες των δύο χωρών να ενισχύσουν την στρατιωτική τους συνεργασία, με τρόπο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων μάχης και της επιχειρησιακής λειτουργίας των μάχιμων μονάδων τους στο άκρως επικίνδυνο ναυτικό πεδίο της Α.Μεσογείου.

Υποστηρίζουν επίσης προσπάθειες που στοχεύουν στη διατήρηση της ασφάλειας στη θάλασσα, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.