Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαν σήμερα γεννήθηκε το αρχικάθαρμα Εμβέρ Χότζα... Αυτός που έφτιαξε 60.000 πολυβολεία για να μη ζυγώσει κανένας εχθρός απ΄την «διεφθαρμένη Ευρώπη» την κομμουνιστική Αλβανία

Κάθαρμα. Αρχικάθαρμα. Και ο μαλάκας της παρέας θα δώσει την εξήγηση. Επειδή το κάθαρμα είναι κομουνιστής. Καπιταλιστής. Χριστιανός. Μουσ...

Κάθαρμα. Αρχικάθαρμα. Και ο μαλάκας της παρέας θα δώσει την εξήγηση. Επειδή το κάθαρμα είναι κομουνιστής. Καπιταλιστής. Χριστιανός. Μουσουλμάνος. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Τούρκος, Αλβανός.





 





Ένας άνθρωπος είχε στο τσεπάκι του μια χώρα. Γίνεται; Παραγίνεται. Και για 40 χρόνια σερί; Και για περισσότερα. Η δικαιοσύνη δική του, ο στρατός, η αστυνομία, η δημόσια διοίκηση. Τα πάντα όλα δικά του.


Μιλάει η Ιστορία. Η πραγματικότητα. Και δεν αναφερόμαστε στο ξεχασμένο παρελθόν. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν χώρες όπου παίζει μπάλλα η προσωπική εξουσία ενός.


Ο Έμβερ Χότζα στην Αλβανία μετά τον πόλεμο ήταν ένας δίκαιος δικτάτωρ. Βέβαια. Δεν εξουσιάζεις παρά μόνον στο όνομα της ισότητας, της ειρήνης, της ανεξαρτησίας. Βέβαια. Και άμα λάχει, διότι οφείλεις να προστατεύεις αυτά τα τιμημένα αγαθά της ισονομίας, και της προσφοράς στον λαό, να εκτελείς επιτόπου, άνευ διαδικασίας τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό του στρατού, τον όποιον αξιωματούχο που δεν αντιλαμβάνεται τα ιδανικά του κράτους.



Φοβερά πράγματα. Πριν από 40 χρόνια έφθασε η αποστολή του Άγιαξ, Κρόϋφ, Νέσκενς, Κρολ και σια στο αεροδρόμιο των Τιράνων, για παιχνίδι του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, με την τοπική Δυναμό. Εντολή Χότζα: «Να επιστρέψουν στην Ολλανδία αν δεν κουρευθούν, εδώ είναι Αλβανία, έχουμε ήθη, όχι μακρυμάλληδες».


Σα σήμερα 16 Οκτωβρίου, το 1908, γεννήθηκε ο Έμβερ Χότζα, ο γιος ενός μουσουλμάνου που γύριζε στα χωριά και πουλούσε εσώρουχα και φτηνουφάσματα. Σπούδασε για λίγο στην Γαλλία, έγινε καθηγητής στο Γυμνάσιο της Κορυτσάς και ήταν αντιστασιακός στους Ιταλούς φασίστες. Το 1941 ίδρυσε το κομουνιστικό κόμμα της Αλβανίας και ονειρεύτηκε να κτίσει την ιδεώδη κοινωνία, χωρίς επιρροές από τη διεφθαρμένη Ευρώπη. Ο Στάλιν είναι του κατηχητικού μπροστά του. Έφτιαξε 600.000 πολυβολεία, μην πλησιάσει κανείς εχθρός και απαγόρευσε τη θρησκεία.


Φάκελλο έκαναν σε κάθε πιστό που πλησίαζε σε εκκλησία, τζαμί, συναγωγή όλα τα καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης. Η απαγόρευση κάθε θρησκευτικής λατρείας ήταν στο ανεπίσημο. Η Αλβανία του Χότζα είναι το πρώτο στην Ιστορία κράτος που στα ίσα δεν επέτρεπε καμμία θρησκεία.


Εκτός σοβιετικής επιρροής ο Χότζα διότι θεωρούσε ότι με την πολιτική των Ρώσων δεν προχωρούσε διεθνώς το κομουνιστικό κίνημα. Τακίμιασε τον Μάο που και σ’ αυτόν έδειξε πόρτα όταν η Κίνα άρχισε να κάνει ανοίγματα στην Δύση.


www.apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.