Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ πά΄λι η Αμερικανική Γερουσία... Ζητάνε κυρώσεις στην τουρκία εδώ και τώρα 60 Γερουσιαστές...!!!

Εξήντα Γερουσιαστές των ΗΠΑ απαιτούν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να αναλάβει αποφασιστική δράση καταδικάζοντας Αζερμπαϊτ...


Εξήντα Γερουσιαστές των ΗΠΑ απαιτούν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να αναλάβει αποφασιστική δράση καταδικάζοντας Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που ξέσπασαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα...

... 
ενώ ζήτησαν και εμπάργκο αμερικανικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία, εφόσον η Άγκυρα δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Λευκού οίκου, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σίγουρα από την πλευρά των Τούρκων.

Ο Ερντογάν στηρίζει εμπράκτως το Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να εκτοπιστούν οι αρμενικές δυνάμεις από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε επιστολή προς τον Πομπέο, οι εκπρόσωποι Φρανκ Παλόνε, Άνταμ Σιφ και Τζάκι Σπέιερ μαζί με δεκάδες μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων πιέζουν για άμεσο τερματισμό της αμερικανικής βοήθειας στο Αζερμπαϊτζάν και καλούν την κυβέρνηση Τραμπ να “συνεργαστεί” αμέσως με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από τη σύγκρουση.

Εκτός από την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία προμηθεύει την χώρα αυτή με Σύριους μισθοφόρους που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με Ρωσία, Γαλλία και ανεξάρτητους παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Αρμενία κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την Τουρκία ότι παρέχει στις Αζερικές δυνάμεις αεροπορική υποστήριξη.

"Εάν η Τουρκία δεν είναι πρόθυμη να αποχωρήσει από την ενεργό εμπλοκή στη σύγκρουση, τότε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει αμέσως να αναστείλει όλες τις πωλήσεις και την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα", ζητούν οι Γερουσιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.