Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη! 33 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων

Στο κόκκινο η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι. Τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον δήμαρχο της πόλης. «...

Στο κόκκινο η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι. Τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον δήμαρχο της πόλης.



«Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει στο… κόκκινο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. 


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους. Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις αυξητικές τάσεις που παρουσίασε η πόλη. 


Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

 

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



Η αδικαιολόγητη ανεμελιά έφερε αύξηση των κρουσμάτων

Τονίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, ο κ. Ζέρβας επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία το τρίτο κύμα. «Θέλει ουσιαστική προσπάθεια για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που πετύχαμε τις προηγούμενες δύο φορές. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί».


«Λόγω αδικαιολόγητης ανεμελιάς» αιτιολόγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού,  κάνοντας έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους» να προσέξουν πάρα πολύ τους συμπολίτες τους, τις συναθροίσεις, τις εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτούς ή σε λιγότερους ανοιχτούς χορούς».


Όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας, δίνοντας κάποια στοιχεία, ένας στους δύο, που είναι θετικοί στον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, είναι από 16 έως 29 ετών με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να είναι 33 ετών.


«Ο δήμος Θεσσαλονίκης και η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Θέλει συλλογική προσπάθεια. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.


Όπως έκανε γνωστό, ο δήμος Θεσσαλονίκης με τη Δημοτική Αστυνομία και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα διοργανώσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους ούτως ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα συνωστισμού και του τρίτο να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


Όσον αφορά το εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι αύριο, το αργότερο μεθαύριο, θα έχουν νεότερα και θα έχουν παρθεί οι αποφάσεις. Ωστόσο, όπως δήλωσε: «Πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν θα χαρούμε αυτό τον εορτασμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.