Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και 10 χρόνια και πτώση του IQ μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός σύμφωνα με έρευνα

Ότι ο κορονοϊός μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και 10 χρόνια και παράλληλα να προκαλέσει πτώση του IQ, υποστηρίζει μια...

Ότι ο κορονοϊός μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση του εγκεφάλου μέχρι και 10 χρόνια και παράλληλα να προκαλέσει πτώση του IQ, υποστηρίζει μια βρετανική έρευνα που παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του Reuters.


Ειδικότερα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι στις χειρότερες περιπτώσεις η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει πνευματική απώλεια ίση με πτώση 8,5 μονάδων του IQ ή γήρανση του μυαλού κατά μία δεκαετία. Ακόμη και άτομα που εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα σημείωσαν χαμηλότερα αποτελέσματα στις εξετάσεις από εκείνα που δεν είχαν Covid.


Οι επιστήμονες εισηγούνται ότι τα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης που αναφέρθηκαν από πολλούς ανθρώπους εβδομάδες και μήνα μετά την ανάρρωση, μπορεί να αποτελούν ένδειξη σοβαρότερων διανοητικών ανεπαρκειών.


Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο MedRxiv – ένα διαδικτυακό ερευνητικό αρχείο – και όχι σε περιοδικό, καθώς δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επιστημονικά. Διευθύνθηκε από τον Δρ. Adam Hampshire από το Imperial College ενώ αναλύθηκαν γνωστικά αποτελέσματα 84.285 συμμετεχόντων.


Εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο σημείωσαν πτώση του IQ τους κατά 8,5 μονάδες. Οι πάσχοντες από Covid που έπρεπε να μπουν σε εντατικές μονάδες υπέστησαν πιο σοβαρά ψυχικά προβλήματα, σύμφωνα με τη μελέτη.


SOS από Δερμιτζάκη: «Μπορεί να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ιταλίας»

«Φοβάμαι ότι μπορούμε να δούμε 5.000 με 6.000 κρούσματα την ημέρα, άσχετα με τα τεστ, και η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου», προειδοποιεί την ίδια στιγμή ο καθηγητής Δερμιτζάκης.


«Μπορεί να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ιταλίας με 5.000 και 6.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα (…) να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.



«Βεβαίως φοβάμαι ότι μπορούμε να δούμε 5.000 με 6.000 κρούσματα την ημέρα, άσχετα με τα τεστ, και η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου» είπε, αναδεικνύοντας την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες.


«Τα νούμερα που βλέπουμε είναι πριν τα τελευταία μέτρα. Χρειάζεται μείωση με τα μέτρα, η σταθεροποίηση δε φτάνει» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.


«’’Εκτός έλεγχου’’ σημαίνει αυτό που βλέπαμε στην Ιταλία το Μάρτιο… Μπορεί να τα ξαναδούμε αυτά και στην Ιταλία, μπορούμε να τα δούμε και στην Ελλάδα. Φοβάμαι να μην υπάρχει χωρητικότητα για ΜΕΘ στους ασθενείς COVID… H Ελλάδα απόλυτα βρίσκεται στην πορεία των χωρών που βρίσκονταν άλλες χώρες πριν 2 με 3 εβδομάδες και αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα» σημείωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.


«Είμαστε δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από την Ευρώπη, δεν είναι ότι γίνεται εδώ κάτι καλύτερα από άλλες χώρες, ίσως λόγω καιρού, ίσως και λόγω ιδιοσυγκρασίας των πολιτών έχει καθυστερήσει να ‘’φύγει’’ ο ιός» διευκρίνισε. 


«Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα από 600 κάτι σε 1259 χθες. Μπορεί να φτάσουμε σε όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Είμαστε δυο βήματα μπροστά. Έχουμε ξεχάσει πόσοι μπορούν να καταλήξουν ή όχι αλλά μόνο αν το Σύστημα Υγείας θα αντέξει, πιέζονται και συστήματα με πολύ μεγάλη χωρητικότητα» υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης. 


«Εδώ που είμαστε τώρα αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι είναι να κτίσουμε τη συνείδηση που είπε ο κ. Τσιόδρας… Η διαφορά των τελειών μέτρων με τα σημερινά είναι πολύ μικρή. Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δική τους προσωπική συμμετοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.