Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σερβία: Στις φυλακές του ειδικού δικαστηρίου της Χάγης ο πρώην διοικητής του UCK -Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Συνελήφθη σήμερα στο Κόσοβο ο πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σάλιχ Μουστάφα, βάσει εντάλματος που εξέδωσε η Εισαγγελία του Ειδι...


Συνελήφθη σήμερα στο Κόσοβο ο πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Σάλιχ Μουστάφα, βάσει εντάλματος που εξέδωσε η Εισαγγελία του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο ασχολείται με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο αποκαλούμενος Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) τη δεκαετία του '90.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη πρώην στελέχους του UCK από το 2015 που ιδρύθηκε το δικαστήριο. Ο Σάλιχ Μουστάφα κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν το 1999, όταν ήταν διοικητής του UCK στην επιχειρησιακή ζώνη Λαμπ-Κάραντακ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Κόσοβο. Μετά το 2000 διετέλεσε αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσόβου και αργότερα, το 2006, σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού Αγκιμ Τσέκου.

Ο Σάλιχ Μουστάφα θα οδηγηθεί σήμερα στη Χάγη, όπου θα του απαγγελθεί το κατηγορητήριο και θα προφυλακιστεί, περιμένοντας τη δίκη του.

Σημειώνεται ότι πολλοί πολιτικοί που ασκούν ή άσκησαν την εξουσία στο Κόσοβο βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης. Υπό αυτήν την ιδιότητα κλήθηκε στη Χάγη τον περασμένο Ιούνιο για να καταθέσει και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χάσιμ Θάτσι. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.