Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός - Ρωσία: «Σε κυκλοφορία το εμβόλιο Sputnik V» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των ποιοτικών τεστ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που σήμανε και τη δημόσι...

sputnikV

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των ποιοτικών τεστ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που σήμανε και τη δημόσια κυκλοφορία του




Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου «Sputnik V» κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), τέθηκε σε κυκλοφορία, με τις περιφερειακές παραδόσεις να προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου «Gam-COVID-Vac» [Sputnik V] για την πρόληψη της νέας λοίμωξης από κορωνοϊό, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, Gamaleya, πέρασε τις απαραίτητες ποιοτικές δοκιμές στα εργαστήρια της Roszdravnadzor [ρυθμιστής ιατρικών συσκευών] και έχει τεθεί σε κυκλοφορία», τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας καταχώρησε επίσημα το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19, με το όνομα Sputnik V, στις 11 Αυγούστου.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν εξέφρασε την ελπίδα την Κυριακή ότι η πλειονότητα των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.