Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι είπεο Χαρδαλιάς για την επαναφορά του SMS στις μετακινήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση άφησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκε...




Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση άφησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (18/9), απάντησε για το SMS ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους. 


Ο ίδιος σημείωσε πως αν και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το SMS, είναι ένα εργαλείο που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί αν και μόνο χειροτερέψει η κατάσταση στο νομό.
Χαρακτηριστικά, είπε πως «η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε». Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η Αττική βρίσκεται ακόμα σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού, δηλαδή κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου, με περίπου 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα έχουν σταθερά αυξητική τάση και παρουσιάζουν έξαρση ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάσταση από τα 4.084 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, τα 2.100 (πάνω από τα μισά δηλαδή) βρίσκονται στην Αττική. Από αυτά, μάλιστα, τα 955 βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο λεκανοπέδιο νοσηλεύονται 263 άνθρωποι και 1.637 τελούν καραντίνα κατ’ οίκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.