Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, πλην Γαλλίας φυσικά, που αποκτά Rafale

Για πρώτη φορά, μια ευρωπαϊκή χώρα θα αποκτήσει Rafale. Η Ελλάδα σκοπεύει να αποκτήσει 18 μαχητικά αεροσκάφη από την Dassault Aviatio...



Για πρώτη φορά, μια ευρωπαϊκή χώρα θα αποκτήσει Rafale. Η Ελλάδα σκοπεύει να αποκτήσει 18 μαχητικά αεροσκάφη από την Dassault Aviation, μερικά εκ των οποίων μεταχειρισμένα, για να εξοπλίσει την αεροπορική της δύναμη, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο, εν μέσω εντάσεων με την Τουρκία.





Αυτά τα αεροπλάνα θα διαδεχθούν τα παλαιότερα Mirage 2000. «Στους επόμενους μήνες αναμένεται τώρα να ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση αεροσκαφών Rafale», ανέφερε δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας, που κυκλοφόρησε το Σάββατο, το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

«Η Υπουργός Άμυνας Florence Parly χαιρετίζει την επιλογή που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης για την απόκτηση 18 αεροσκαφών Rafale προς όφελος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας», εξήγησε η Υπουργός Άμυνας. Στις 8 Σεπτεμβρίου, η Florence Parly και ο Υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης, για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και θέματα σχετικά με εξοπλιστικά προγράμματα.

Αν και το συμβόλαιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί, η ανακοίνωση της Ελλάδας υπέρ του Rafale αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία, ιδίως την Dassault Aviation, καθώς και άλλους Γάλλους βιομηχανικούς φορείς, και κυρίως για τις πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην κατασκευή του Rafale (500 στο σύνολο).

«Αυτή επιλογή υπέρ ενός μαχητικού αεροσκάφους Dassault Aviation ενισχύει τη σχέση μεταξύ των ελληνικών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και θα επιτρέψει να εντείνουν την επιχειρησιακή και στρατηγική τους συνεργασία», υπογράμμισε το Υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή