Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Θα αυξηθούν οι θάνατοι στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Κάτι περισσότερο από δύσκολοι αναμένονται οι επόμενοι δυο μήνες για την Ευρώπη. Αυτό προβλέπει ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο θα αυξηθούν ο...


Κάτι περισσότερο από δύσκολοι αναμένονται οι επόμενοι δυο μήνες για την Ευρώπη. Αυτό προβλέπει ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τον οποίο θα αυξηθούν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι «οι πιο δύσκολοι» μήνες όσον αφορά στην πανδημία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ.




Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χανς Κλούγκε, ο ΠΟΥ περιμένει άνοδο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός και κάλεσε την Ευρώπη να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

“Αυτό θα γίνει πιο σκληρό. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα”, σημείωσε ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP, την ώρα που ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην γηραιά ήπειρο σημειώνει άνοδο, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παραμένει προς το παρόν σχεδόν σταθερός.

Αυτή η άνοδος του αριθμού των θανάτων σε ημερήσιο επίπεδο θα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επανόδου της επιδημίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. “Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό”, σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ, ο οποίος θέλησε ωστόσο να στείλει επίσης το “θετικό μήνυμα” ότι η πανδημία “θα σταματήσει κάποια στιγμή”.

Η ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΠΟΥ πραγματοποιεί σήμερα (14.09.2020) και αύριο Τρίτη σύνοδο των περίπου 50 κρατών μελών της με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μια συμφωνία για την πενταετή στρατηγική της.