Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ... «Οι Έλληνες παίρνουν Rafale... Οι Γαλλικές βόμβες θα ισοπεδώσουν τις βάσεις μας..» λένε οι τούρκοι...!!

Για πολεμικές προετοιμασίες της Ελλάδος κάνει λόγο δημοσίευμα ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο. Σύμφωνα με δημοσιεύμα...


Για πολεμικές προετοιμασίες της Ελλάδος κάνει λόγο δημοσίευμα ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τούρκων, η Ελλάδα υλοποιεί “τεχνική επιθεώρηση”σε πυραύλους Κρουζ, αυξάνοντας την ανησυχία για την στάση της Αθήνας έναντι της Τουρκίας στο Ν.Αιγαίο και Μεσόγειο.




“Αυτές τις μέρες, πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί από Γάλλους ειδικούς σε διάφορες αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας για το θέμα αυτό ”, αναφέρει το άρθρο.

Το ίδιο τόνισε ότι “η τεχνική επιθεώρηση στους πυραύλους SCALP-EG, η οποία ξεκίνησε κάτω από απόλυτη μυστικότητα, επιταχύνθηκε ξαφνικά μετά από πολιτική απόφαση. Στην συνέχεια επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο συμπεριλαμβάνοντας όλους τους γαλλικούς πυραύλους Κρουζ που έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις (πολεμική αεροπορία και πολεμικό ναυτικό).

Γάλλοι τεχνικοί εξετάζουν το γαλλικό οπλοστάσιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού ναυτικού και επιβεβαιώνουν την καταλληλότητά του για χρήση!

Πρόκειται για τεχνική αναθεώρηση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με απόλυτο μυστικότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή.

Η ειδική εργοστασιακή επιθεώρηση των περίπου 85 διαθέσιμων ελληνικών πυραύλων SCALP-EG για την Πολεμική Αεροπορία είχε προγραμματιστεί για το 2022, αρκετά χρόνια μετά την αγορά τους.

Η αντιπροσωπεία τεχνικών της Γαλλικής αμυντικής Βιομηχανίας που ήρθε στην Ελλάδα εξετάζει εξονυχιστικά όλους τους πυραύλους έναν προς ένα, δίνοντας μάλιστα ξεχωριστό πιστοποιητικό καταλληλότητας για τον κάθε ένα!

Οι πύραυλοι SCALP-EG χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5, ενώ οι EXOCET από το ΠΝ και την ΠΑ.

Οι πύραυλοι SCALP-EG έχουν επίσημη εμβέλεια 300 χιλιομέτρων. pentapostagma.gr