Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με τουρκική NATVEX... Το τρυπάνι «Γιαβούζ» παραμένει στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα παραμένει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμ...


Στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα παραμένει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με παράνομη οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) που εξέδωσε την Τρίτη ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας.




Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι συντεταγμένες αφορούν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το «Γιαβούζ» από τον περασμένο Απρίλιο, με σκοπό τη διεξαγωγή παράνομης γεώτρησης.

Εξάλλου, με δεύτερη NAVTEX, η Τουρκία ενημερώνει και για στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

«Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει η ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει περαιτέρω κυρώσεις για την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Εφόσον η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζει τις έκνομες της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μας θα πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έγινε στο Βερολίνο και σε συνέχεια των όσων είχαν ήδη συζητηθεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε ο κ. Κούσιος, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.